-

E-health platform zet ADHD’ers in de driver’s seat

Registreer je voor deze video

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat je gegevens worden verstrekt aan de sponsor Superbrains. Deze kan je benaderen. Je kunt je toestemming ieder moment intrekken in overeenstemming met Superbrains’ privacyverklaring. Daarnaast zet Emerce je gegevens in de Emerce database en stuurt je relevant nieuws, artikelen, vacatures, mails over onze events en whitepapers, mails van Emerce Academy en mails over overige Emerce producten, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Meer informatie lees je in de Emerce privacyverklaring.

De toegevoegde waarde van een e-health platform voor mensen met ADHD en hun familie, onderwijzers en zorgverleners. Het relaas van DIA-winnaar Superbrains. 

Superbrains is een online platform, waarin deelnemers op maat gemaakte zorg krijgen op een positieve en enthousiasmerende manier. Het is ontwikkeld voor en door mensen met ADHD, maar ook voor anderen zoals familieleden, zorgprofessionals en leerkrachten. Met Superbrains wordt de patiënt weer ”Baas in eigen Brains”, vertelt initiatiefnemer Rutger den Hollander. Hij heeft zelf ADHD en zocht naar een manier om bij de les gehouden te worden in het dagelijks leven.

Rutger: “Wij ADHD’ers kunnen als iets te groot is om te overzien, zoals onze kamer opruimen, het gewoon niet doen. Ook als iets over twaalf weken af moet zijn lukt het niet.” Super Brains geeft tips, steun en reminders zodat je bepaalde gewoontes kunt aanleren, zoals tanden poetsen of op tijd naar bed gaan. Het platform won goud in de categorie Digital For Good bij de Dutch Interactive Awards (DIA) in 2021. In deze talk hoor je waarom.

Host: Ronald ter Voert (eigenaar van RTV Media)

Spreker: Rutger den Hollander (initiatiefnemer Superbrains)

Collectie: Dutch Interactive Awards (DIA) 2021

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond