-

Hoe maak je van je eigen webshop je belangrijkste omzetkanaal?

Registreer je voor deze video

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat je gegevens worden opgenomen in de Emerce database. Emerce kan je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures sturen, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de Emerce privacyverklaring.

Veel merken dansen naar de pijpen van de grote marketplaces. Maar hoe neem je het heft in eigen handen en maak je van je webshop je belangrijkste omzetkanaal?

In dit webinar laat Teufel Audio zien hoe het 90% van de omzet uit online sales haalt. Slecht 10% van de omzet verloopt via de bekende marketplaces en de fysieke winkels. De rest verloopt allemaal via de eigen webshop van de aanbieder van hoogwaardige audio-apparatuur. Rob Peters, directeur marketing & sales vertelt vanuit het hoofdkantoor in Berlijn hoe het zich als klein Gallisch dorpje staande houdt tussen de Romeinen.

Hij vertelt hoe de eigen webshop van Teufel jaren geleden al de ruggengraat werd van het bedrijf. Bij het bedrijf staat de direct-to-consumer-aanpak centraal. Rob Peters vertelt waarom d-2-c een heel zinvolle manier is voor ambitieuze merken om de omzet ook in de toekomst veilig te stellen. Waarom zou je een deel van je omzet afstaan aan de Amazons, Bol.coms en Coolblues van deze wereld als je het zelf goed kunt regelen?

Spreker: Rob Peters (Director Sales & Marketing Teufel)

Host: Roeland de Bruin, eigenaar van contentmarketingbureau Cool Content Company

Collectie: E-commerce Live!

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond