-

Objectiever werven en selecteren? De ervaringen van De Nederlandsche Bank

Registreer je voor deze video

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat je gegevens worden opgenomen in de Emerce database. Emerce kan je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures sturen, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de Emerce privacyverklaring.

Recruiters worden aangespoord om objectiever te werven en selecteren. Wat zijn ‘nudges’ die recruiters hierbij helpen en  wat zijn de eerste praktijkervaringen?

In deze video staat ‘Talent is belangrijker’, het project van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid centraal. Dit project spoort werkgevers aan om op objectievere manieren hun nieuwe collega’s te werven. Hiervoor ontwikkelden zij een aantal ‘nudges’ die recruiters zou moeten helpen.

Martin Avans was als recruiter van De Nederlandsche Bank betrokken bij de pilotsessies. Hij legt in deze video meer uit over de nudges, vertelt hoe zij aan de slag gingen en wat er nu blijvend veranderd is bij de DNB.


Spreker:
Martin Avans (Corporate Recruiter bij De Nederlandsche Bank)

Collectie:Emerce Recruitment

Host:Sacha Martina

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond