-

Reportage: Experiment, Fail & Learn bij de aanschaf van een ATS

Registreer je voor deze video

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat Emerce je gegevens in de Emerce database zet en je relevant nieuws, artikelen, vacatures, mails over onze events en whitepapers, mails van Emerce Academy en mails over overige Emerce producten stuurt, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Meer informatie lees je in de Emerce privacyverklaring.

T-mobile was druk bezig met het kiezen en implementeren van een nieuw Applicant Tracking Sytem (ATS). De lockdowns zorgden opeens voor heel nieuwe eisen en uitgangspunten. Een reportage vanuit het hoofdkantoor van T-Mobile.

Martijn Smit was nog niet heel lang begonnen bij T-Mobile als Talent Acquisition Lead, toen hij erachter kwam dat het beoogde nieuwe  ATS niet kon wat je als recruiter graag zou willen. Zou was het bijvoorbeeld niet mogelijk om automatisch sollicitatiegesprekken in te plannnen. En met 125 winkels en meer dan 1000 vacatures per jaar, is dat toch wel een belangrijke requirement.

Online onboarding

Toen corona uitbrak bleek dat de lockdowns op hun beurt zorgden voor nieuwe eisen en wensen. Een compleet sollicatietraject van CV tot onboarding zou immers online moeten kunnen verlopen. En ook dat was even wennen. Voor zowel de recruiters van T-Mobile als voor de leveranciers.

Kortom: T Mobile zit middenin een complex keuzetraject, waarbij de omstandigheden ook nog eens van tijd tot tijd veranderen. De belangrijkste inzichten die Smit tot nu toe opdeed was dat het inschakelen van externe expertise echt nuttig kan zijn om de juiste afwegingen te maken én dat de aanbieders met de grootste namen echt niet altijd geschikt zijn voor je eigen wensen en ideeën. Een reportage op het hoofdkantoor van T-Mobile in Den Haag over de afwegingen en aanpassingen die nodig zijn om toe te werken naar de ideale applicant journey.

Spreker

Martijn Smit, Talent Acquisition Lead, T-mobile

Host 

Bas Westland

Collectie

Emerce Recruitment

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond