-

Reportage: NS doet pilot met ‘unbiased recruitment’

Registreer je voor deze video

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat Emerce je gegevens in de Emerce database zet en je relevant nieuws, artikelen, vacatures, mails over onze events en whitepapers, mails van Emerce Academy en mails over overige Emerce producten stuurt, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Meer informatie lees je in de Emerce privacyverklaring.

Over objectieve selectie wordt veel gepraat, maar niet veel bedrijven brengen het in praktijk. De NS wilde dat doorbreken en draaide een pilot met een anonieme voorselectie. Een reportage over hun ervaringen.

De afgelopen zomer draaide NS een pilot rondom unbiased recruitment. Bij de voorselectie voor een vacature werd de kandidaten niet gevraagd om een CV met hun opleiding en werkervaring, maar kregen ze een uitgebreide vragenlijst voorgelegd. Op basis van de antwoorden werden punten toegekend en vervolgens werd aan de hand van de totaalscore bepaald wie er op de ‘shortlist’  kwam voor een sollicitatiegesprek.

Naast deze experimtentgroep, was er ook nog een controlegroep (oftewel: een reguliere sollicitatieprocedure).  Door deze twee groepen te scheiden kon NS de uitkomsten van beide procedures met elkaar vergelijken. In deze reportage vanuit het hoofdkantoor van de NS spreekt Bas Westland van Emerce met de HR-mensen achter de procedure: over de inrichting van de pilot en de voor- en nadelen die zij in de praktijk ondervonden. Ook komt een nieuwe werknemer van de NS aan het woord die middels deze pilotprocedure is geselecteerd.

Sprekers 

Jean Paul Lucassen, Kiran Madarie en Liza de Jong, NS.

Host

Bas Westland

Collection:

Emerce Recruitment

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond