-

Slush 2021: Hable maakt de smartphone toegankelijk voor blinden

Registreer je voor deze video

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat je gegevens worden opgenomen in de Emerce database. Emerce kan je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures sturen, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de Emerce privacyverklaring.

Emerce was erbij op start-up event Slush 2021 en haalde Nederlandse start-ups voor de camera. Freek van Welsenis van Hable maakte een console waarmee voor blinden de smartphone een stuk toegankelijker wordt. Zelfs zonder kennis van braille.  

Slush is een groot internationaal start-up event in het Finse Helsinki en vond dit jaar plaats van van 29 november tot en met 3 december. In deze video vertelt Freek van Welsenis van de Nederlandse start-up Hable over het ontstaan, recente ontwikkelingen en toekomstplannen van het bedrijf. Hable richt zich op controlers waar blinden en slechtzienden hun smartphone of tablet mee kunnen besturen. Door middel van een controler met slechts acht toetsen (waarvan 6 uitgevoerd met braille) kunnen gebruikers letters typen en tussen apps wisselen en krijgen zij feedback via audio.

De plug & play technologie werkt via bluetooth op alle merken telefoons en tablets. De controler is de fagelopen maanden in drie landen op de markt gekomen. Naast Nederland gaat het om België en Engeland. Voor het eind van het jaar komen hier nog 2 landen bij. De eerste reacties zijn positief. Gebruikers vinden het op een game-controler lijken en waarderen het speelse element. In deze video vertelt Freek over de laatste ontwikkelingen en licht het de ambitieuze toekomstplannen toe.

Sprekers: Freek van Welsenis (Hable)

Collectie: Slush 2021

Interview: Gijs Vroom

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond