-

Web Accessibility: iedereen moet kunnen meedoen – maar hoe?

Registreer je voor deze video

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat je gegevens worden opgenomen in de Emerce database. Emerce kan je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures sturen, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de Emerce privacyverklaring.

Voor zo’n 800.000 Nederlanders met een beperking zijn websites slecht toegankelijk. Met de jaarlijkse Web Accessibility Award uitreiking moet er meer bewustwording gecreëerd worden voor dit thema om dit snel te veranderen.

Toegankelijkheid van websites – niemand is er op tegen. Maar dat betekent niet automatisch dat iedereen er vóór is. Want wie er mee aan de slag gaat komt er al snel achter dat het toch even net iets anders is dan het zo op het eerste gezicht lijkt. Waar ligt dat aan? Is de techniek ècht zo gecompliceerd? Of zitten de complicaties op plekken waar je het niet verwacht? En ook: waarom wordt toegankelijkheid zó belangrijk gevonden dat de VN er verdragen voor opstelt en Europa er richtlijnen voor uitvaardigt? En hoe komt het dat de ene organisatie succesvol is met het toegankelijk(er) maken van de online dienstverlening, terwijl het bij een andere organisatie op een teleurstelling uitdraait?

Veel vragen. Gelukkig zijn er ook antwoorden. In dit ondertitelde webinar worden die gegeven door Ralph de Rooij (Binnenlandse Zaken) en Jake Abma (ING). Verder bespreken zij de belangrijkste do’s en don’ts.

Sprekers: Jake Abma (Accessibility Lead voor ING Nederland en ambassadeur van de UN Convention on the Rights of Persons with Disabilities (CRPD)) en Raph de Rooij  (ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nationale toegankelijkheidsstandaard Webrichtlijnen en het voortraject van de Europese webtoegankelijkheidsrichtlijn.

Host: Ottalie Westerink (oprichter van de Web Accessibility Award bij de Nationale DenkTank)

Collectie: E-commerce Live!

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond