Meld een bericht

In de newsfeed INDUSTRY WIRE kunt u uw nieuws zoals new deals, overnames, lancering websites of gewonnen awards melden.

Meld bericht aan

Industry Wire

  • Resultaten onderzoek - 3M

87% van de werknemers heeft meegluurders op scherm

Bij onderzoek naar ‘Visual Hacking’, het hacken van data door mee te kijken op iemands scherm, blijkt dat bijna 9 van de 10 mensen het idee heeft dat er iemand meegluurt op zijn of haar scherm. Het onderzoek werd namens 3M uitgevoerd door de firma van experts uit de beveiligingsindustrie Ponemon Institute, die een reeks interviews hield met mensen die in het openbaar op hun laptop werken. 76 procent stelde dat zij per ongeluk iets op het scherm van iemand anders zagen dat zij niet hadden mogen zien. Meer dan de helft gaf echter toe dat zij geen stappen namen om belangrijke informatie te beveiligen bij het werken in het openbaar.

  • Overig nieuws - Knab

Modelabel Rhumaa haalt € 300.000 op via Knab Crowdfunding

Modelabel Rhumaa heeft € 300.000 opgehaald bij het publiek via Knab Crowdfunding. Rhumaa gaat deze lening gebruiken voor de financiering van de voorraad van komende collecties, de uitbreiding van de salescapaciteit en voor verdere internationale groei. Het Nederlandse modemerk brengt kunst, jonge creatieven en verschillende culturen samen in duurzame kleding.

  • Evenement - Mauritshuis

Mauritshuis heeft primeur met HoloLens tijdens Museumnacht

Liefhebbers van de nieuwste gadgets en technieken moeten tijdens de Museumnacht Den Haag op zaterdag 21 oktober in het Mauritshuis zijn. Het museum test deze avond een unieke Augmented Reality Experience met een Microsoft HoloLens bij het schilderij Saul en David van Rembrandt. Bezoekers kijken via deze Augmented reality bril mee met het onderzoek dat naar het schilderij werd gedaan. Het is voor het eerst dat een museum deze nieuwe techniek inzet om het publiek een beter inzicht te geven in de achtergrond van een kunstwerk.

  • Lancering of nieuws rond product of dienst - Red Hat

Softbank kiest voor de container-technologie van Red Hat om DevOps te omarmen

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van open source-oplossingen, kondigt aan dat SoftBank Corp voor diverse open source-technologieën van Red Hat heeft gekozen, waaronder het Red Hat OpenShift Container Platform. Verder zet het bedrijf Red Hat Consulting in voor de implementatie van DevOps als methodologie voor zijn Service Platform Division, IT Service Development Division, IT Unit, Technology Unit en de interne IT-organisatie. Deze grote, gevarieerde organisatie ontwikkelt, onderhoudt en ondersteunt 600 verschillende IT-systemen van SoftBank.

  • Movers & Shakers - Royal FloraHolland

CEO wissel bij Royal FloraHolland

Lucas Vos kiest ervoor zijn functie als CEO van Royal FloraHolland te beëindigen. De raad van commissarissen van Royal FloraHolland is voornemens om Steven van Schilfgaarde per 1 januari 2018 te benoemen tot chief executive officer van Royal FloraHolland.

  • Overig nieuws - SkillsTown

Expertise SkillsTown wordt ingezet bij Baylor University

Op 23 en 24 februari 2018 vindt de jaarlijkse Baylor New Venture Competition plaats. Dit jaar neemt prof. dr. ir. Kasper Boon, mede-eigenaar SkillsTown, plaats in de jury. Samen met de andere juryleden beoordeelt hij de businessplannen van deelnemende studenten.

  • Nieuwe samenwerking - Universiteit Twente

Universiteit van Nottingham sluit zich aan bij ECIU

De Universiteit van Nottingham (Verenigd Koninkrijk) heeft zich in 2017 aangesloten bij het netwerk van het Europese Consortium van Innovatieve Universiteiten (ECIU).

  • Lancering of nieuws rond product of dienst - Ziggo

Ziggo verhoogt uploadsnelheid zakelijke klanten tot 50 Mbit/s

Ziggo verhoogt de snelheid van een aantal van zijn zakelijke internetabonnementen en speelt daarbij in op de behoeften van ondernemers. Onderzoek wijst uit dat klanten supersnel internet een belangrijke graadmeter vinden bij het kiezen van een abonnement. Zo biedt Ziggo nu de hoogste zakelijke uploadsnelheid van 50 Mbit/s aan alle klanten die kiezen voor een Max abonnement. De downloadsnelheid van dit Max abonnement is 500 Mbit/s. De prijzen van de internetabonnementen blijven ongewijzigd.

  • Beleid en toezicht - Gemeente Amsterdam

Deelfietsen door bedrijven zelf weggehaald

Tot uiterlijk 20 oktober hadden de deelfietsbedrijven de tijd om hun waar van straat te halen. Aan die oproep hebben ze ook gehoor gegeven. De afgelopen week reden de bedrijven de stad rond om hun fietsen op te halen. Omdat nog niet alle fietsen weg zijn, is deze termijn op verzoek van één partij met een week verlengd tot 3 november.