Industry Wire

Geplaatst door iCasting

1 miljoen euro voor groei Zwolse startup iCasting

ZWOLLE – Startup iCasting uit Zwolle heeft een investering binnengehaald van ruim 1 miljoen euro. Met die ronde zet iCasting de verdere stappen met de uitrol van haar online platform om talenten en opdrachtgevers gemakkelijk bij elkaar te brengen. “Het is onze ambitie om wereldwijd de castingmarkt weer transparant te maken”, aldus algemeen directeur Esmée Pater.
Pater: “iCasting is een fantastische startup die vanuit de regio Zwolle de castingwereld op zijn kop zet. We doen dat met een uniek technologisch platform waar talenten en opdrachtgevers bij elkaar komen zonder dat daar een vaak dure middle man aan te pas komt. Deze investering helpt ons in eerste instantie met de Nederlandse expansie van iCasting als basis voor onze uiteindelijke internationale ambities.”
iCasting TV
Het platform is volledig ontwikkeld om het casten van talenten wereldwijd gemakkelijker en leuker te maken, weet Pater. “We zijn al ontzettend tevreden met alle aandacht voor iCasting en de diversiteit aan talenten en opdrachtgevers die we aan ons gebonden hebben. Dagelijks verwelkomen wij tientalen talenten en ruim 900 landelijke opdrachtgevers hebben ons al omarmd. Daarnaast voorzien we al onze talenten van de informatie en kennis die ze nodig hebben om zich verder te ontwikkelen, via de speciaal ontwikkelde interactieve videocursussen op iCasting TV.”
iCasting is een unieke technologie die het verschil maakt in een traditionele markt. Pater: “iCasting heeft de meest geavanceerde matching database van de markt. We matchen niet alleen op alle uiterlijke kenmerken van talenten, maar ook op hun kennis en specifieke vaardigheden: dialecten, sport, kookkunsten en zelfs het bezitten van een vaarbewijs. Bovendien gaat het matchen van talenten en opdrachtgevers met iCasting vele malen sneller dan op de traditionele wijze: met iCasting match je in enkele minuten talenten, waar dat normaal gesproken dagen tot weken duurt.”
En de vergoeding die talenten voor hun werk ontvangen? “Het talent ontvangt exact wat de opdrachtgever uitbetaalt. Zo creëren we de ideale marktwerking, een systeem dat voor beide partijen voordelig is. Of je nu een opdrachtgever of een talent bent, eigenlijk is er dus geen reden om iCasting niet te gebruiken.”

Samen met de Zwolse ondernemers en co-founders van iCasting, Bob Breeman, Erwin Arkema en Yillmaz Schoen (onder meer de founders van de internationaal doorgebroken startup TradeCast.tv), wordt met iCasting de komende maanden vol ingezet op het veroveren van de Nederlandse markt.
Over iCasting
iCasting (www.icasting.com) is een bewezen online platform waar opdrachtgevers en talenten elkaar snel, gemakkelijk en gratis kunnen vinden. iCasting doet niet aan agents en rekent geen fees, maar stelt opdrachtgevers zélf in staat om talenten te vinden zonder vertragende, dure bemiddeling. Deze unieke aanpak maakt iCasting onvergelijkbaar met traditionele castingbureaus en heeft ervoor gezorgd dat al vele talenten en opdrachtgevers het platform hebben omarmd. iCasting creëert wereldwijd nieuwe kansen en opent markten waar niemand ooit oplossingen heeft aangeboden. iCasting bedient de volledige markt: van beginnende talenten tot ervaren professionals en van acteurs, figuranten, modellen, dansers en hosts tot de meest uiteenlopende entertainers.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht