Industry Wire

Geplaatst door 100% NL

100% NL schiet luisteraars te hulp

Naarden 100% NL staat de komende tijd volledig in het teken van #coronahulp. De actie, die op Twitter is begonnen, heeft op dit moment voornamelijk online en specifiek op Twitter een groot bereik. Gezien veel mensen, waaronder veel ouderen, niet op Twitter verkeren, komt veel aangeboden hulp niet op de juiste plek terecht. 100% NL helpt het bereik van de # te vergroten en biedt de hulpschieters een extra platform. Door mensen aan elkaar te koppelen is het de bedoeling dat de aangeboden hulp op de juiste plek terecht komt.

Luisteraars kunnen vanaf vandaag via alle mogelijke kanalen van 100% NL de aangeboden hulp melden. De jocks zullen de verzoeken uitgebreid behandelen. Andere luisteraars kunnen daar volgens weer op reageren zodat de hulp gekoppeld kan worden aan een andere luisteraar. Er zijn al veel initiatieven gaande. Zo bieden Nederlanders massaal oppashulp aan nu de scholen dicht zijn, wordt er boodschappen gedaan voor eenzame ouderen en kun je kaartjes schrijven naar onbekende mensen. Alle initiatieven worden behandeld, groot 鮠klein.

 

Bianca Schrijver (26), die de # op Twitter aanwakkerde bood ook haar hulp aan: “Ik stuurde afgelopen donderdag een tweet uit nadat mijn vakantie was gecanceld. Ik voelde me heel depressief door het nieuws, en ik kon maar niet stoppen al het nieuws te lezen. Ik wilde graag iets terugdoen nu ik tijd over had. De tweet heeft duizenden likes en honderden reacties gekregen. Ik had nooit verwacht dat ik dat met mijn 200 volgers teweeg zou brengen. Het heeft geholpen, ik ga naar een ouderencentrum om een lunch klaar te maken en breng mensen naar het ziekenhuis.”

Extra nieuwsbulletins

Afgelopen week is 100% NL begonnen met het uitzenden van extra nieuwsbulletins. Deze blijven ook de komende weken te horen op de zender. Daarnaast worden er experts gesproken in zowel de ochtend- als middagshow, zodat luisteraars goed op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus.

De mensen die hulp zoeken en willen reageren appen naar de studio of bellen naar telefoonnummer 0909 – 7000 123.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht