Industry Wire

Geplaatst door 10x.Team

10x.team haalt €1 miljoen op in Seed Funding voor versnelling groei

Amsterdam, Nederland — 28 mei 2024 — 10x.team, het fractionele professionele platform, heeft met succes een seed funding ronde van €1 miljoen opgehaald. Deze investering helpt 10x met haar snelle marktuitbreiding zoals de afgelopen 6 maanden reeds is gezien, inspelend op de $500 miljard gig economie markt. Belangrijke (angel) investeerders zijn onder andere een consortium van oprichters en (voormalige) bestuurders van Adyen, Euro-Rijn, Brand New Day, Ohpen, Narwhal Investments en Valtech.

In slechts zes maanden sinds haar lancering heeft 10x.team een bètaversie van zijn AI-gedreven platform uitgerold. Het bedrijf heeft momenteel een wachtlijst voor talenten, wat duidt op een snellere dan verwachte adoptie en een urgente marktvraag. Het platform biedt unieke abonnementsdiensten op top bestuurders, professionals en gespecialiseerde oplossingen, zoals software code review en software roadmap optimalisatie, die bedrijven in elke groeifase – van startups, tot scale-ups, en volwassen bedrijven – in staat stellen om hun kennis, ervaring en capaciteiten te verbeteren.

Oprichter en CEO Angelique Schouten deelde haar visie en zei: “Met deze seed funding versterkt 10x.team haar missie om het ultieme AI-gedreven, fractioneel professioneel software platform te ontwikkelen. Wij zijn de eerste die het fractionele werkmodel promoten, waarbij top-talent wordt gekoppeld aan ambitieuze bedrijven. Deze kapitaalinjectie komt ook op een moment dat de sterke verandering in de talentmarkt doorzet, waarbij professionals steeds meer en steeds vaker op zoek zijn naar flexibelere manieren om hun carrière vorm te geven – een trend die wordt onderschreven door 63% van directieleden die geloven dat skillbased en fractioneel werk de toekomst is van organisatieontwikkeling. Deze investering stelt ons in staat om zowel ons team als ons platform met AI-functionaliteiten uit te breiden, om aan de groeiende vraag naar onze diensten te voldoen.”

“Meerdere keren heb ik het voorrecht gehad om het belang van een geweldig team te ervaren, maar ook de kracht van een fractionele expert. Ik geloof dat 10x een cruciale rol speelt in het brengen van fractioneel talent naar de Europese markt en het succesvol schalen en transformeren van bedrijven.” – Maikel Lobbezoo, managing partner UNETI, voormalig Adyen-directeur, en nu angel-investeerder in 10x.team.

Sinds de oprichting is 10x.team snel gegroeid naar meer dan 500 aangesloten professionals op haar platform en heeft het meer dan 50 klanten bediend, waaronder bekende bedrijven zoals Inshared, Kempen Van Lanschot, Amsterdam Arena, Bijles Aan Huis, Mobility Concept en ParkBee.

Over 10x.Team
10x.team is met haar AI-gedreven softwareplatform een pioneer in het verbinden van top fractioneel talent met ambitieuze startup-, scale-up- en volwassen bedrijven om 10x-resultaten te realiseren. Door middel van het aanbieden van top talent middels een abonnementsvorm en kant en klare oplossingen, is 10x.team een combinatie tussen de Netflix en Fiverr voor fractioneel top talent. Voor meer informatie, bezoek www.10x.team.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht