Industry Wire

Geplaatst door Stichting Young Business Award

12 deelnemers Young Business Award hebben voor honderden miljoenen aan groeigeld opgehaald

De Young Business Award is een nieuwe bruisende fase beland. Er worden met het nieuwe televisieprogramma grote stappen voorwaarts gezet. Zo hebben de twaalf scale-ups die in de voorrondes op het podium staan gezamenlijk al voor honderden miljoenen euro’s aan groeigeld opgehaald bij investeerders. Een recordaantal van 378 bedrijven hebben zich dit jaar aangemeld voor de Young Business Award.

De twaalf deelnemers die met elkaar strijden in de competitie zijn geselecteerd uit 378 bedrijven die bij de selectiecommissie aan de orde zijn geweest. De deelnemers van de Young Business Award 2022 zijn: Amberscript, Bots, Brenger, Chordify, Dwarfs, Dyme, GoSharing, Healix, SwipeGuide, Volta Energy, Yobbers, en Moovd.

Young Business Award in acht jaar van heel andere orde
De 12 deelnemers komen vanaf zondag 15 mei wekelijks terug te zien in het nieuwe televisieprogramma dat wordt uitgezonden via RTL-Z en Videoland. De scale-up competitie bestaat dit jaar uit vier voorrondes, waarin drie deelnemers per aflevering de jury proberen te overtuigen van een plek in de finale. “Elke deelnemer heeft tijdens de voorronde 60 seconden voor zijn of haar pitch. Daarna neem de jury de regie over met een spervuur aan vragen en beslist de jury direct of de deelnemer wel of niet doorgaat naar de finale aflevering”. De finale aflevering van de Young Business Award is de vijfde tv-aflevering en wordt op zondag 12 juni uitgezonden op televisie.

De organisatie verwacht door de nieuwe samenwerking met RTL-Z en Videoland in combinatie met de socials een behoorlijk aantal kijkers voor het nieuwe tv-programma. Daarbij kan de winnaar van de Young Business Award dit jaar ook nog eens rekenen op een investering van 1 miljoen euro. Het volledige televisieseizoen van de Young Business Award is vanaf zondag 15 mei wekelijks om 17:00 uur te zien op RTL-Z en een dag later op Videoland.

Deelnemers Young Business Award 2022
Amberscript uit Amsterdam. Dit bedrijf zet in korte tijd audio om in tekst en de audio van video om in ondertiteling. Dankzij AI kan het goedkoop en snel.

Bots uit Haarlem. Beleggen via een algoritme (bot ofwel computerprogramma), waardoor verkoop en koop van aandelen op een logisch moment gebeurt.

Brenger uit Amsterdam. Zakelijk transport, ophalen en bezorgen van producten in Nederland en België. In een mum van tijd geregeld.

Chordify uit Groningen. Muziek wordt digitaal omgezet naar akkoorden. Handig voor muzikant, handig voor muziekles. Meer dan 10 miljoen nummers ‘gechordifyd’.

Dwarfs uit Utrecht. Koopt e-commercebedrijven en laat ze in community groeien. Dwarfs biedt de bedrijven kapitaal en kennis, samen bouwen ze kennis en ervaring op.

Dyme uit Amsterdam. Met eenvoudige tools op je smartphone biedt Dyme controle over je persoonlijke financiën. Dyme geeft inzicht in geldbesparingen.

GoSharing uit Nieuwegein. Een verhuurplatform voor e-scooter, e-bikes en e-cars. Het elektrisch deelvervoer is een bijdrage aan een groenere planeet.

Healix uit Maastricht. Healix verzamelt, sorteert, verpulvert, wast en reproduceert draad, touw, netten in nieuw veilig te hergebruiken plastic.

SwipeGuide uit Amsterdam. Dit bedrijf verlost de wereld van nutteloze instructies. En helpt op een intuïtieve manier om werkprocessen in de maakindustrie te verbeteren.

Volta Energy uit Duiven. Zonne-aggregaten voor bouw en events. Ze zijn waardige vervangers van diesel-aggregaten omdat ze groen en duurzaam zijn.

Yobbers uit Leeuwarden. Wie werk zoekt in het buitenland kan de baantjes bij Yobbers vinden. Yobbers wil mensen inspireren de wereld te ontdekken.

Moovd uit Nijverdal. Het bedrijf ontsluit en ontwikkelt innovatieve digitale therapieën voor de gezondheidszorg. Moovd bevordert daarmee de mentale gezondheid.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht