Industry Wire

Geplaatst door Code Institute

In 12 weken softwareontwikkelaar: Code Institute’s coding bootcamp komt naar Nederland

Code Institute gaat in Nederland van start met de enige universitair geaccrediteerde coding bootcamp voor carrière-switchers en ‘upskillers’. Daarmee levert het wereldwijd actieve Ed-Tech-bedrijf een directe bijdrage aan een oplossing voor het nijpende tekort aan vakkundig opgeleide softwareontwikkelaars.

Code Institute focust zich op het opleiden van direct inzetbare programmeurs, waarbij de nadruk ligt op loopbaanondersteuning en samenwerking met werkgevers. Cursisten volgen een gepersonaliseerd traject. Ze kunnen een online training met een mentor (parttime) of klassikaal training (fulltime) volgen en zich – ook zonder enige voorkennis – in slechts 12 weken tijd ontwikkelen tot professionele (junior) software developer. Afgestudeerden van Code Institute werken inmiddels voor multinationals als IBM, Apple en Accenture. Code Institute heeft de eerste twee samenwerkingsovereenkomsten met Nederlandse trainingbedrijven getekend en de inschrijving voor Nederlandse cursisten is geopend.

Het cursusmateriaal wordt voortdurend herzien in samenwerking met het Industry Advisory Council van Code Institute. In deze brancheadviesraad leveren vertegenwoordigers van prestigieuze werkgevers als Accenture en PayPal advies over de vaardigheden die zij in nieuwe medewerkers zoeken. Code Institute investeert fors in de research & development om zijn trainingaanbod voortdurend verder te ontwikkelen. De afgelopen zes maanden investeerde het meer dan €300.000 om cursisten uiterst geavanceerde interactieve leerervaringen te kunnen bieden. Code Institute werkt in opdracht van overheidsinstellingen, waaronder Ireland’s Higher Education Authority Springboard initiative, van instellingen voor hoger onderwijs en e-learning-partners met het doel om een oplossing te vinden voor het wereldwijde tekort aan ICT-vaardigheden.

“Nederland schreeuwt om programmeurs. Alleen al in de eerste drie maanden van dit jaar bleven er volgens het Centraal Bureau van de Statistiek ruim 12.000 ICT-vacatures onvervuld. Hogescholen en universiteiten kunnen de vraag simpelweg niet bijbenen. Werkgevers zijn op zoek naar programmeurs die hun bedrijf direct toegevoegde waarde kunnen bieden. Dat is de reden waarom onze Software Development-opleiding focust op de praktische aspecten van programmeren. Dat zijn de vaardigheden die ervoor zorgen dat je wordt aangenomen. In Europa bedraagt het startsalaris van junior software developers gemiddeld 30.000 euro per jaar. Dit is dan ook een zeer aantrekkelijk gebied voor mensen die een carrièreswitch overwegen”, zegt Jim Cassidy, de CEO van Code Institute.

Code Institute werd in 2015 mede opgericht door Anthony Quigley, die eerder betrokken was bij de oprichting van het Digital Marketing Institute, waar hij ook als directeur fungeert. Het Digital Marketing Institute geldt inmiddels als wereldwijd marktleider in certificeringen voor digitale marketing en wist zich recentelijk van een kapitaalinjectie van €26 miljoen te verzekeren. Anthony Quigley: “Het is geen geheim dat informaticastudies een hoog uitvalpercentage kennen en jaarlijks zeer weinig voor de arbeidsmarkt geschikte programmeurs afleveren. We moesten een manier vinden waarmee we het tekort sneller kunnen aanpakken. Dit is het nieuwe tijdperk van leren, waarin innovatieve technologieën worden gecombineerd met geavanceerde lesmethoden. En er is geen sprake van tijdverspilling: al het geleerde kan direct in de praktijk worden toegepast.”

Het opleidingsaanbod
De opleidingen van het Code Institute worden aangeboden voor een prijs vanaf €4.997 voor de online opleiding en een prijs vanaf €8.900 voor klassikale training. Voor online cursisten zijn ook financieringsopties beschikbaar vanaf €375 per maand.

Code Institute trapt activiteiten af op 18 oktober a.s. bij StartDock in Amsterdam

Wil je meer weten? Meld je aan voor de open avond van het Code Institute op 18 oktober in StartDock in het hartje van Amsterdam – https://www.codeinstitute.net/open-evening-netherlands/ of neem contact met het Code Institute op via info@codeinstitute.net.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht