Industry Wire

Geplaatst door 1-2-Taste

1-2-Taste Sluit met Succes Seed Capital Ronde af met Icos Capital en Navus Ventures

Wageningen, 12-3-2024 – 1-2-Taste, het online B2B-platform dat de toegang tot voedingsingrediënten voor voedingsproducenten in Europa en India transformeert, kondigt met trots de succesvolle afsluiting van zijn seed capital ronde aan, geleid door de strategische toevoeging van Icos Capital en bestaande investeerder, Navus Ventures. Deze prestatie benadrukt een significant vertrouwen in het potentieel en de toekomst van 1-2-Taste.

1-2-Taste is het toonaangevende platform dat ongeëvenaard gemak biedt om een breed scala aan voedingsingrediënten te kunnen vinden, selecteren, maar ook bestellen. Van smaakextracten, tot zoetstoffen, vezels, nutraceuticals, eiwitten, emulgatoren en nog veel meer, bedient 1-2-Taste een veelheid aan toepassingen in de voedingsindustrie. Onze missie is om de inkoop van ingrediënten zo moeiteloos mogelijk te maken voor alle voedings- en drankbedrijven, om innovatie en efficiëntie in productontwikkeling te bevorderen.

De investering van Icos Capital, een nieuwe partner, en de voortdurende steun van Navus Ventures, een bestaande investeerder, getuigen van de robuustheid en innovatieve sterkte van het 1-2-Taste platform. Deze financiële steun is niet alleen een bewijs van onze eerdere prestaties maar ook een sterk geloof in onze visie voor de toekomst van inkoop van ingrediënten in de voedingsindustrie.
Deze nieuwe investering zal 1-2-Taste in staat stellen om zijn operaties verder op te schalen, zijn technologische infrastructuur te verbeteren en zijn aanbod van ingrediënten uit te breiden. Deze ontwikkeling is gericht op het voldoen aan de groeiende behoeften van onze diverse en groeiende klantenbasis, en versterkt onze toewijding aan het stroomlijnen van het inkoopproces van ingrediënten voor de voedings- en drankensector.
“We zijn verheugd om Icos Capital als onze nieuwe investeerder te verwelkomen en onze samenwerking met Navus Ventures voort te zetten,” zei Jasper Schouten, CEO van 1-2-Taste. “Hun geloof in onze missie voedt onze ambitie en stelt ons in staat om ons groeitraject te versnellen. Met de hernieuwde steun zijn we klaar om onze innovatie verder door te voeren, ons marktplaats platform te verbeteren en ons aanbod van ingrediënten te verbreden. 1-2-Taste maakt de niet-schaalbare activiteiten van een traditionele distributeur schaalbaar: Nu al bezoekt het 1-2-Taste platform elke week 15.000 klanten ‘virtueel’ en vertegenwoordigt het meer dan 100 leveranciers – waaronder wereldleiders in de industrie. We beginnen nu aan een spannende nieuwe fase van ontwikkeling, gedreven door onze visie voor een meer innovatieve en duurzame voedingsindustrie: Wat we willen is het bestellen van ingrediënten voor voedingsbedrijven net zo eenvoudig maken als bestellen op Amazon. Het is nu spannend om ook gen AI-functies in ons platform te integreren, zodat we klanten beter kunnen informeren over precies de juiste ingrediënten voor hun toepassing. We zijn dankbaar dat we dankzij de toewijding van het 1-2-Taste team in Europa en India al zo ver zijn gekomen, en dankzij de leveranciers en klanten die de overstap naar het online bestellen van voedingsingrediënten al omarmen.

“Wij bij Icos Capital zijn verheugd om onze investering in 1-2-Taste aan te kondigen, een baanbrekend initiatief dat vooroploopt in de revolutie van de voedingsindustrie. 1-2-Taste is niet zomaar een speler op de markt; ze stellen een nieuwe norm door uitzonderlijke kwaliteit te combineren met baanbrekende duurzaamheid. Hun inzet voor het verminderen van de CO2 footprint van de logistieke voedingsketen, terwijl ze de markt leiden in specialistische ingrediënten, is precies het soort innovatief denken dat overeenkomt met onze missie om klimaattech startups te ondersteunen. Deze investering markeert een grote stap voorwaarts naar een duurzamere toekomst, en toont ons gedeelde geloof dat de juiste weg daarin door middel van intelligente, vooruitstrevende investeringen is.”, Nityen Lal, founding partner bij Icos Capital

“Sinds onze eerste gesprekken met de oprichters in 2021 en de initiële investering in 2022 heeft het 1-2-Taste team een sterke uitvoering getoond, gestaag de verkoopvolumes uitbreidend terwijl ze hoog schaalbare technologie en operaties bouwen. Ze zijn anders complexe, dure en archaïsche toeleveringsketens aan het digitaliseren en vereenvoudigen, waardoor innovatieve MKB bedrijven in voeding toegang krijgen tot ingrediënten en ingrediëntenleveranciers op een kosteneffectieve manier meer en daarnaast ook meer niche markten kunnen bedienen. De markt erkent de waarde van 1-2-Taste en daarom zetten we onze steun voort met deze tweede investering”, Jaap Zijlstra, Senior Investment Manager bij Navus Ventures

Over 1-2-Taste: 1-2-Taste is ’s werelds eerste platform dat gemakkelijke toegang biedt tot een uitgebreide selectie van voedingsingrediënten. Ons platform vereenvoudigt het inkoopproces voor voedingsbedrijven, waardoor het eenvoudig is om de ingrediënten die ze nodig hebben te vinden, selecteren en bestellen. 1-2-Taste zet zich in om innovatie en efficiëntie in productontwikkeling in de voedingsindustrie te bevorderen.
Over Icos Capital: Icos Capital is het toonaangevende climate tech venture capital fonds gericht op het verminderen van de CO2 footprint van de industrie door te investeren in innovatieve technologiegedreven bedrijven in de opschalingsfase. www.icoscapital.com

Over Navus Ventures: Navus Ventures is een venture capital fonds , onderdeel van een family office verbonden aan Lely, gericht op unieke high-tech startups en scale-ups die de duurzame transitie in voeding en energie stimuleren. Naast een financiële bijdrage voegt Navus Ventures hands-on waarde toe door actief zijn kennis, netwerk en ervaring te delen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht