Industry Wire

Geplaatst door PA Consulting

PA Consulting Group breidt haar aanbod in de luchtvaartsector uit door de overname van Nyras Limited

Utrecht, 12 december 2017 – PA Consulting Group heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Nyras Limited, het internationale luchtvaartadviesbureau. Nyras is het enige adviesbureau in de luchtvervoersindustrie dat door de Financial Conduct Authority (FCA) is gemachtigd om commerciële en transactionele adviesdiensten te verlenen in de luchtvaartsector. Nyras biedt nieuwe mogelijkheden voor PA en stelt het internationale luchtvaartteam in staat extra ondersteuning te bieden aan een bedrijfstak die geconfronteerd wordt met ingrijpende veranderingen.

Mark Griep, Country Head voor PA Consulting in Nederland: “PA Consulting werkt in Nederland in de luchtvaartindustrie al langer samen met Nyras. De combinatie van de expertise van Nyras met onze kennis en ervaring blijkt in de praktijk zeer krachtig en vruchtbaar. Door onze korte lijnen zijn we al in staat gebleken snel met elkaar te schakelen. Het samenbrengen van de twee teams is een verrijking van onze organisatie, waar zowel wijzelf als onze klanten al direct veel baat bij zullen hebben.”

Chris Lynch, manager transport-, reis- en logistieke activiteiten bij PA Consulting Group: “Deze overeenkomst zal het aanbod van PA aan nieuwe en huidige klanten verder verbeteren, vooral op het gebied van complexe strategische en operationele veranderingen en bedrijfsherstructureringen in de luchtvaart. Het is ook een aanvulling op onze positie in aanverwante branches binnen de lucht- en ruimtevaart en defensie, die door Richard Deakin worden geleid. Nyras biedt diepgaande expertise op gebieden met een groeiende betekenis in de markt, zoals slottransacties, leasingbeheer en wagenparkadvies, inclusief financiële adviesdiensten, geautoriseerd door de FCA. Tot de klanten behoren internationale luchtvaartmaatschappijen, zoals British Airways, Finnair, Etihad, Flybe, TUI Travel en Aer Lingus, evenals andere marktleiders, variërend van Dubai Airports tot Amadeus IT Group en de Saoedische General Authority of Civil Aviation. De combinatie van de strategische capaciteiten en diepgaande branchekennis van Nyras met onze huidige kracht en schaalgrootte betekent een toonaangevend aanbod voor onze klanten.”

Richard Davey, CEO van Nyras, zal bij PA leidinggeven aan de nieuwe Aviation-business. “We zien dit als een geweldige kans om een onderscheidend partnerschap te smeden door de combinatie van twee zeer ervaren internationale bedrijfsteams en het verzilveren van het brede middelenpakket en de technologische knowhow die PA al biedt aan de sector”, aldus Davey. “Wij geloven dat onze culturen uiterst compatibel zijn, waardoor het gecombineerde team zeer veel te bieden heeft aan onze huidige en toekomstige klanten. Het nieuwe partnerschap biedt Nyras de mogelijkheid om zijn activiteiten op te schalen en onderdeel te maken van de hoog aangeschreven luchtvaartactiviteiten van PA. Klanten van Nyras profiteren van een bredere expertise op het gebied van luchtvaartadvies, waar PA al een uitgebreid trackrecord heeft ontwikkeld.”

Afsluitende juridische verklaring
De afronding van de overname is afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

 Noot voor de redactie

Over PA Consulting Group
PA is een onafhankelijk bedrijf met meer dan 2600 medewerkers, wereldwijd opererend vanuit kantoren in Noord-Amerika, Europa, Scandinavië, de Golfstaten, en het Azië-Stille Oceaan gebied.

PA Consulting heeft expertise in de sectoren: energie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, biowetenschappen, consumenten en maakindustrie, overheid, defensie en veiligheid, transport en logistiek.

De diepgaande industriekennis gecombineerd met management advies vaardigheden, technologie en innovatie, stelt PA Consulting in staat om conventioneel denken binnen organisaties te doorbreken en uitzonderlijke resultaten te bereiken met een blijvende impact.

Meer informatie: www.paconsulting.com

Over Nyras Limited
Nyras is in 2003 opgericht door Richard Davey, de voormalige Global Aviation Leader voor PricewaterhouseCoopers. Nyras is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van strategische en operationele veranderingen, het herstructureren van bedrijven en het verbeteren van de prestaties binnen de luchtvaartindustrie.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht