Industry Wire

Geplaatst door Passionned Group

Jury nomineert zes toppers voor Dutch BI & Data Science Award 2021

Amersfoort, 13 september 2021 – De jury van de Dutch Business Intelligence & Data Science Award 2021 heeft na een zorgvuldige afweging zes organisaties geselecteerd die in aanmerking komen voor de titel “Slimste Organisatie van Nederland”. Dit zijn in alfabetische volgorde: Nationale Politie, Pon, Randstad Groep, SpendLab, Universiteit Twente en Variass. De vertegenwoordigers van deze uitverkoren organisaties mogen binnenkort tijdens een besloten auditie voor de jury hun succesverhaal nader toelichten. De jury zal op haar beurt de inzendingen toetsen en de nodige kritische vragen stellen. 

De zes genomineerde organisaties voor de Dutch BI & Data Science Award 2021 hebben de eerste hobbel op weg naar de finale genomen door een speciaal hiervoor ontwikkelde IQ-test in te vullen en een korte motivatie te geven voor hun deelname. Uiteindelijk zullen drie kandidaten doordringen tot de finale in december.

De Dutch BI & Data Science Award 2021 wordt op donderdag 9 december voor de 11e keer uitgereikt. De drie finalisten zullen dan strijden om de titel Slimste Organisatie van Nederland. Naast de vakjury krijgt ook het publiek de kans om te stemmen op hun favoriete kandidaat. De feestelijke prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens het vakcongres “Intelligence at the speed of Business” dat inmiddels is uitgegroeid tot een ware publiekstrekker.

De Dutch BI & Data Science Award is bedoeld voor innovatieve, lerende organisaties waar niet langer managers de lakens uitdelen, maar waar de data leidend is en een solide basis vormt voor de dagelijkse bedrijfsbeslissingen. Intelligente, datagedreven organisaties onderscheiden zich onder meer doordat zij beschikken over een heldere allround visie, analytische capaciteiten en gecommitteerde, wendbare, “datageletterde” medewerkers. Tegelijkertijd erkennen zij dat Data Science een steeds grotere impact heeft op mens, organisatie, maatschappij en milieu door hun strategie hierop af te stemmen.

De Dutch BI & Data Science Award wordt al sinds 2004 uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder meer KPN Mobiel (2005), Ahold (2008), Diakonessenhuis (2009), Coolblue (2012), Brandweer Amsterdam-Amstelland (2013), Veiligheidsregio NHN (2015) en fietsenwinkel.nl (2017).

Zonder op de formele jurering vooruit te willen lopen, is de jury nu al ingenomen met de kwaliteit en diepgang van de inzendingen. De inzendingen geven volgens haar een representatief beeld van de spannende zaken die zich momenteel op het grensvlak van BI, AI en Data Science afspelen binnen organisaties. Het is daarom niet vreemd dat alle genomineerde kandidaten algoritmes toepassen in hun dagelijkse besluitvormingsprocessen. Tot slot bedankt de jury de organisaties die de longlist dit jaar (net) niet hebben gehaald voor hun interesse en nodigt hen uit om het over twee jaar nog eens te proberen.

De Dutch Business Intelligence Award is een initiatief van onder meer Passionned Group. De prijs is bedoeld als een erkenning voor intelligente, datagedreven organisaties die hun informatie- en datahuishouding duurzaam op orde hebben én hiermee ook aantoonbare en verbluffende resultaten weten te boeken. De winnaar die de jury weet te overtuigen, mag zich twee jaar lang de “Slimste organisatie van Nederland” noemen.

EINDE PERSBERICHT

Over Passionned Group: 

Passionned Group is dé specialist in het ontwerpen en implementeren van intelligente, datagedreven organisaties. Daarnaast geeft zij (interim) advies. Passionned Academy verzorgt verschillende praktijkgerichte opleidingen en workshops. Sinds de oprichting in 2004 maakten al bijna 10.000 opdrachtgevers van haar producten en diensten gebruik. Met de Dutch BI & Data Science Award bevestigt Passionned Group haar reputatie als “thought leader” en aanbieder van actuele, betrouwbare en relevante content.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht