Industry Wire

Geplaatst door Sentinels

Unicorn PPRO investeert in Nederlandse AI-startup Sentinels om witwasrisico’s te beperken

Londen/Amsterdam, 22 september 2021PPRO, wereldwijd de toonaangevende aanbieder van lokale betalingsinfrastructuur, heeft vandaag een strategische samenwerking met Sentinels aangekondigd. Ook neemt PPRO een minderheidsbelang in de startup. Sentinels is Europa’s meest toonaangevende startup op het gebied van transactiemonitoring. De samenwerking zal de anti-witwascontroles (AML) voor PPRO en haar klanten verbeteren door het versnellen van de responstijd op verdachte transacties.

Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning helpt Sentinels snelgroeiende fintechs, betalingsdienstaanbieders (PSP’s), geldtransferbedrijven en ‘challenger’-banken om risico’s te beheren en hun complianceverplichtingen na te komen. Het Sentinels-platform monitort transacties, bouwt uitgebreide gedragsprofielen op, detecteert een breed scala aan verdachte activiteiten en genereert automatisch aanbevolen vervolgstappen. Dit neemt werk uit handen van compliance-teams en zorgt voor een snellere doorlooptijd.

Aangezien het aantal digitale transacties de afgelopen jaren explosief is gestegen -met een versnelling sinds het begin van de pandemie – zijn fintechs en andere financiële instellingen steeds meer tijd kwijt aan het bestrijden van witwassen en andere illegale activiteiten op hun platforms. Een recent artikel in The Economist spreekt over de uitdagingen om dit op een schaalbare manier te doen en spreekt van een ‘epidemie aan gerapporteerde verdachte activiteiten’

De samenwerking met Sentinels verbetert PPRO’s anti-witwascontroles (AML), waardoor het nog sneller kan reageren op verdachte transacties. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat ze hun klanten beter kunnen beschermen tegen financiële misdaadrisico’s. Het volledige Sentinels-platform zal ook worden aangeboden als een aanvullende dienst aan PPRO’s klanten – toonaangevende wereldwijde betalingsdienstaanbieders (PSP’s), banken en ondernemingen met betalingsplatforms.

Simon Black, CEO van PPRO: “Het Sentinels-platform en de door machine learning gegenereerde inzichten zullen onze risico- en complianceteams een gestroomlijnde workflow geven. Het is ongelooflijk waardevol voor onze klanten om het witwassen van geld en andere financiële misdaadrisico’s in realtime te kunnen detecteren. Daarom zijn we verheugd om te investeren in Sentinels en om een strategische relatie op te bouwen met deze toonaangevende startup, die heeft bewezen heeft een innovatief bedrijf te zijn, met een extreem krachtig product.”

Joost van Houten, oprichter en CEO van Sentinels, licht toe: “Er is nog nooit een kritischer moment geweest voor bedrijven om hun transactiemonitoringsystemen te versterken. We voorspellen een toenemende vraag naar AI-gestuurde risicobeheerdiensten naarmate het aantal digitale betalingen verder toeneemt en regelgevers hun focus op het voorkomen van financiële misdaad intensiveren. We zijn verheugd over de steun van PPRO en zijn enorm trots om een ​​waardevol onderdeel te zijn van hun unieke lokale betalingsecosysteem – waardoor bedrijven snel en veilig hun wereldwijde aanwezigheid kunnen vergroten. Uniek aan onze samenwerking met PPRO is dat Sentinels in staat zal zijn om verdachte activiteiten bij PPRO’s klanten te controleren, waardoor cross-institutionele monitoring mogelijk wordt. Dat wordt een belangrijke volgende stap op het gebied van naleving.”

Over PPRO

PPRO is de grootste wereldwijde leverancier van lokale betalingsinfrastructuur en stimuleert groei voor betalingsdienstaanbieders en ondernemingen met betalingsplatforms. Bedrijven in de voorhoede van betalingstechnologie maken gebruik van PPRO’s uniforme platform, deskundige services en lokale betalingsmethoden om de verkoop in meer dan 100 e-commercemarkten wereldwijd te stimuleren. Alleen al in 2020 verwerkte PPRO meer dan $11 miljard voor zijn klanten, waaronder bedrijven als Citi, Mollie, PayPal, Worldpay en vele anderen.

Met strategische lokale betalingspartnerschappen en een getalenteerd team van meer dan 400 mensen in alle uithoeken van de wereld, is het de vertrouwde aanbieder van lokale betalingsinfrastructuur in de sector.

PPRO wordt in het VK gereguleerd door de FCA en in Luxemburg door de CSSF. Ga voor meer informatie naar www.ppro.com

 

Over Sentinels

Sentinels is een intelligente oplossing voor transactiemonitoring die is gericht op data-gestuurde compliance voor de financiële sector.

Met een sterk technisch kernteam met meer dan tien jaar ervaring in het ontwikkelen van innovatieve producten, heeft de pragmatische AI-aanpak van Sentinels een bewezen staat van dienst in het verbeteren van compliance-resultaten. Het veilige cloud-gebaseerde aanbod zorgt voor een hoog niveau van klantvertrouwen en voldoet aan dynamische wettelijke vereisten.

Sentinels heeft een groeiend team van meer dan 50 toptalenten, die werken voor bedrijven zoals Mollie, Online Payment Platform, Terrapay en vele andere snelgroeiende fintechs.

Ga voor meer informatie naar: www.sentinels.ai

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht