Industry Wire

Geplaatst door Young Ones

YoungOnes boekt recordomzet, aantal werkende freelancers stijgt in 2021 van 5.200 naar 18.000

BREDA, Dinsdag 1 februari 2022 – Freelanceplatform YoungOnes heeft in 2021 een recordomzet behaald van 38 miljoen euro. Het totaal aantal gewerkte uren door freelancers steeg van 435.180 naar 1.861.420, een groei van 427%. “Het heeft zelfs onze verwachtingen overtroffen”, zegt Managing Director Pim. Het bedrijf schrijft de enorme groei toe aan een onstuimige markt en de nog altijd groeiende populariteit van freelancen onder jongeren.

Pim over de goede resultaten: “2021 was opnieuw een uitzonderlijk jaar met ongekende omstandigheden voor bedrijven. Na een paar maanden van lockdown bleken in veel sectoren hordes werknemers te zijn uitgestroomd. Door aanhoudende onzekerheid konden veel bedrijven, met name in de retail en horeca, in die eerste maanden niet anders dan afwachten. Totdat Nederland weer openging en in korte tijd overal extra mensen nodig bleken.” Het platform groeide sindsdien week op week en zag het klantenbestand in een paar maanden tijd verdriedubbelen. In de week van de grootste piek boekten 740 bedrijven freelance-oproepkrachten voor meer dan 20.000 dagklussen.

Jongeren willen vrijheid

Die gigantische stijging in vraag naar mensen ging gepaard met de alsmaar groeiende populariteit van freelancen onder jongeren. “Goed nieuws, want hierdoor bleef vraag en aanbod mooi in balans. Essentieel voor een online platform”, zegt Pim. “We hebben zelfs weken gezien van meer dan 4.000 aanmeldingen. We zijn vooral trots dat jongeren heel blij zijn om via YoungOnes freelanceklussen op te pakken. Dit weten we omdat 68% van alle nieuwe gebruikers via via bij ons uitkwam. Een ware fanbase, ongekend!” Inmiddels heeft het platform 18.000 actieve gebruikers, een verdriedubbeling ten opzichte van 2020. De groep bestaat met name uit jongeren die freelancen als bijbaan, en daarmee vrijheid en flexibiliteit in hun werk ervaren.

Toekomstbestendig 

Voor 2022 heeft YoungOnes ambitieuze plannen, waaronder een verdubbeling van de omzet. Pim: “Om deze groei te borgen, zal 2022 in het teken staan van de freelancers. We pakken alle kansen aan om deze groep zo goed mogelijk te ondersteunen. Zo starten we per 1  februari met een verzekeringscollectief, waarmee de gehele populatie freelancers verzekerd is tegen aansprakelijkheid en ongevallen. Ook geven we freelancers de keuze om hun skills verder te ontwikkelen via online trainingsmodules. Bijvoorbeeld voor de horeca, zodat hun kans op opdrachten wordt verhoogd én ze een hoger tarief kunnen vragen. Daarnaast stellen we in samenwerking met ABN AMRO direct payment beschikbaar voor alle gebruikers. Dit betekent dat freelancers na één minuut hun factuur betaald krijgen. Randzaken van freelancen moeten gewoon goed geregeld zijn.”

Internationale ambitie

Na het Nederlandse succes lonkt het buitenland. Zo is het platform eind 2021 in het Verenigd Koninkrijk live gegaan. Pim: “We zien dat het platform in het VK ook aansluit op de behoeftes van jongeren. In drie maanden tijd zitten we over de 3.000 inschrijvingen en werken er as we speak mensen via YoungOnes in Londen. Great, isn’t it? Dat smaakt naar meer.” YoungOnes heeft de ambitie om in 2022 het platform te lanceren in twee andere Europese landen.

Over YoungOnes

Freelanceplatform YoungOnes matcht actueel vraag en aanbod voor tijdelijke klussen, door freelancers en opdrachtgevers direct aan elkaar te verbinden. Op het platform worden tijdelijke dagklussen in allerlei sectoren aangeboden: van logistiek en bezorging tot schoonmaak, retail en horeca. YoungOnes ontstond in 2017 als tech-start-up uit het YoungCapital Fund. Inmiddels zijn er meer dan 500.000 matches tussen opdrachtgevers en freelancers gemaakt.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht