Industry Wire

Geplaatst door Exact

40 jaar innovatie en samenwerken staan centraal op Exact Live

Delft, 20 juni 2024 – In Rotterdam Ahoy verzamelden zich duizenden klanten en partners van softwareontwikkelaar Exact. Ze kwamen samen voor Exact Live: hét business evenement van het jaar waar de nieuwste technologische ontwikkelingen, kennisdeling en netwerken centraal stonden. Deze elfde editie was een bijzondere, want Exact viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum. Tijdens de feestelijke openingsshow ging nieuwslezeres en presentatrice Merel Westrik in gesprek met Paul Ramakers, Chief Executive Officer (CEO) van Exact. Aansluitend sprak Chief Product Officer (CPO) Joep Hoeks over de meest recente software-innovaties, met als hoogtepunt Exact Assistant: de nieuwe AI gedreven assistent in Exact Online.

40 jaar innovatie en samenwerken
“Ik ben enorm trots en dankbaar op wat we de afgelopen 40 jaar, samen met onze partners, klanten en collega’s hebben bereikt,” vertelt Paul Ramakers. “Dit jubileum is een mijlpaal die voor mij symbool staat voor innovatie en samenwerking. Innovatie is de kern van Exact en de samenwerking met partners en klanten tillen die innovaties naar een hoger niveau. Daarbij volgen we als bedrijf constant de laatste technologische transities om meerwaarde te blijven creëren voor de gebruikers van onze software: mkb’ers en accountants.” In 1984 startte Exact met software in MS-DOS, daarna maakte het een shift naar Windows en vervolgens richting SaaS. Momenteel is er een nieuwe digitale golf, aangedreven door AI. Exact volgt de ontwikkelingen op de voet en maakt gebruik van de nieuwste technologieën om ook de komende decennia van meerwaarde te zijn voor klanten.

Toekomstbestendig ondernemen
Exact beperkt zich niet tot het ontwikkelen van business software, het bedrijf wil breder van waarde zijn en toekomstbestendig ondernemen. Paul vervolgt: “Daarom maken we actief werk van verantwoord ondernemen waar we duidelijke doelstellingen voor hebben en inspireren we anderen in onze keten dit ook te doen. Denk aan doelen op het gebied van CO2-reductie, maar ook aan maatschappelijke doelen. Zo geven we onze collega’s bijvoorbeeld de mogelijkheid om onder werktijd vrijwilligerswerk te doen.”

Innovatiekracht in DNA van Exact
CPO Joep Hoeks benadrukte tijdens de openingsshow de innovatiekracht van Exact, die volgens hem in het DNA van het bedrijf zit. “Bij Exact zijn we tientallen jaren dus in staat geweest om met de verschillende technologiegolven mee te bewegen, de laatste jaren nadrukkelijk met AI. Met veel enthousiasme presenteer ik dan ook Exact Assistant, onze AI-tool in Exact Online die gebruikers onder andere helpt te navigeren door het platform, proactief meedenkt en supportvragen kan beantwoorden.”

Daarnaast stond Joep Hoeks tijdens zijn presentatie stil bij het belang van gebruiksgemak in de software van Exact. Met gebruiksvriendelijke software doelt Exact op intuïtieve cloud software die voorzien is van een moderne interface. “Gebruiksvriendelijkheid staat hoog op onze agenda. Zo ook bij het ontwikkelen van ons nieuwe Exact Design System, wat Exact Online niet alleen een modernere uitstraling heeft gegeven, maar bovendien intuïtiever in gebruik maakt. Maar het gebruiksvriendelijke karakter van onze software geld voor ons hele portfolio. Neem bijvoorbeeld de Premium edities van Exact Online, welke we vorig jaar hebben gelanceerd. Deze bieden meer flexibiliteit én rijkere functionaliteit. Daarmee kunnen mkb’ers meer geavanceerde processen ondersteunen en hebben ze de mogelijkheid om de software op hun eigen wensen af te stemmen.”

Kennissessies, netwerken en ontspanning
Na de openingsshow konden bezoekers van Exact Live kennis opdoen tijdens een van de vele inspiratiesessies en producttrainingen. Op de beursvloer presenteerden partners van Exact hun innovaties en stond netwerken centraal. De dag werd afgesloten met een presentatie van Fatima Moreira de Melo, die parallellen tussen sport en ondernemerschap aanhaalde, en een swingend optreden van Trijntje Oosterhuis.

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Over Exact
Exact ontwikkelt cloud software voor kleine en middelgrote bedrijven en hun accountants. De producten automatiseren bedrijfsprocessen: denk aan financiële en HR-processen. Maar ook aan specifieke ERP-oplossingen voor handel, productie, projecten en bouw. Dat levert niet alleen tijdwinst op, maar ook inzicht. Zo kunnen klanten efficiënt werken, onderbouwde beslissingen nemen en verder groeien. Inmiddels vertrouwen ruim 675.000 bedrijven, voornamelijk in Nederland, België en Duitsland, op Exact’s software.

Exact is in 1984 opgericht in Delft, waar het hoofdkantoor nog altijd gevestigd is. Dagelijks werken ruim 2.000 ambitieuze professionals aan innovatie. Verantwoord ondernemen, met respect voor elkaar, het milieu en de samenleving staat daarbij centraal. Meer informatie: www.exact.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht