Industry Wire

Geplaatst door Zyxel

Zyxel markt-update: scholen maken ook na pandemie een digitale sprint

Hoofddorp, 29 juni 2022 – Net als in het bedrijfsleven vond er tijdens de pandemie ook in het onderwijs een digitale transformatie plaats. Leerlingen die op lange termijn onderwijs op afstand volgen, kunnen thuis het ongestoorde, snelle en veilige internetcomfort ervaren dat Zyxel biedt. En dat willen ze natuurlijk ook op school. Zyxel heeft daarom de afgelopen jaren meer geïnvesteerd in de onderwijssector om studenten en docenten te laten profiteren van de nieuwste technologische voordelen. Dat heeft al geresulteerd in de ingebruikname van meer dan 43.000 apparaten op meer dan 5.800 scholen wereldwijd in 2021, allen geleverd door Zyxel.

Het hybride model is inmiddels wijdverbreid in het onderwijs. Leerlingen hebben daardoor zowel thuis als op school een betrouwbare internetverbinding nodig.Zyxel deed investeringen in de onderwijssector op gebieden als kunstmatige intelligentie en cloudgebaseerde end-to-end netwerkoplossingen, en dat heeft binnen korte tijd zijn vruchten afgeworpen.

Educatieprojecten waaronder Stichting Agora
Bij verschillende projecten, zoals voor Stichting Agora in Nederland, heeft Zyxel alle benodigde netwerkinfrastructuur aan scholen geleverd ter ondersteuning van de transitie naar een hybride onderwijssysteem. En het aantal van deze projecten blijft toenemen.

Naadloos netwerken in het onderwijs
Een van de belangrijkste voorwaarden voor ononderbroken onderwijs zijn betrouwbare en snelle netwerkverbindingen. De producten en oplossingen van Zyxel voldoen bieden de hoge capaciteit die nodig is om de grote aantallen studenten dat op afstand te ondersteunen, zonder dat dit de netwerkprestaties nadelig beïnvloedt. De modems, routers en switches van Zyxel ondersteunen een hoge bandbreedte, en spelen een uiterst belangrijke rol bij het garanderen van een stabiele netwerkstructuur voor onderwijsinstellingen. Bij veel projecten worden ook de Power-over-Ethernet (PoE) apparaten van Zyxel gebruikt, die helpen om met minder complexiteit draadloze toegang te kunnen leveren in grote omgevingen.

Infrastructuurbeheer voor netwerkprestaties
Zyxel vernieuwt de bekabelde en draadloze netwerkinfrastructuur van scholen in samenwerking met zakelijke partners, waaronder IT-Guys, in het geval van Stichting Agora. Deze organisatie gebruikt verder ook redundante verbindingen om 24/7-service te bieden en ondersteunt hoge netwerkprestaties door de netwerken voor studenten, personeel en gasten in de school van elkaar te scheiden.

Dankzij Nebula Together, een cloudoplossing die helpt bij installatie, beheer en monitoring op afstand, kunnen onderwijsinstellingen het beheer van al hun netwerken op één platform consolideren. Nebula Together combineert geavanceerde netwerkbeveiliging, switchen en wifi in één oplossing. Scholen kunnen ermee hun netwerken op afstand beheren, evenals netwerkuitbreidingen en -aanpassing doen. En dit alles in een eenvoudige maar krachtige oplossing voor het leveren van betrouwbare netwerkcommunicatie. Onder de projecten van Zyxel bij onderwijsinstellingen in heel Nederland, zijn opvallende succesverhalen te vinden van de succesvolle overgang naar hybride onderwijs.

Zyxel succesverhalen in het onderwijs
Harm Mars, manager ICT bij stichting Agora: “Onderwijs is investeren in de toekomst. IT-Guys begrijpt dit lange termijn denken en ondersteunt Agora al vele jaren om de ICT-inrichting te blijven afstemmen op de doelstellingen van de stichting.”

Kijk hier de klantcase video over Stichting Agora.

###

Over Zyxel
Zyxel Networks levert toonaangevende netwerk- en beveiligingsoplossingen voor zakelijke gebruikers en consumenten. De Nebula Cloud Networking Solution maakt het eenvoudig om een veilig en betrouwbaar netwerk te realiseren en beschermt gebruikers tegen bedreigingen van hun netwerk. Zyxel bedient 1 miljoen bedrijven in 150 markten, met meer dan 100 miljoen aangesloten apparaten, in samenwerking met een netwerk van resellers. Meer informatie: www.zyxel.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht