Industry Wire

Geplaatst door Lightspeed

Lightspeed benoemt Ryan Tabone tot Chief Product & Technology Officer

Amsterdam Lightspeed Commerce Inc. (NYSE: LSPD) (TSX: LSPD), het complete ondernemingsplatform waarmee ondernemingen kunnen vereenvoudigen, opschalen en uitzonderlijke ervaringen kunnen bieden, heeft vandaag aangekondigd dat Ryan Tabone is benoemd tot Chief Product & Technology Officer.
Tabone was voor zijn aanstelling bij Lightspeed werkzaam bij Google, waar hij verschillende functies heeft bekleed. Hij was onder andere medeoprichter van het Chromebook-team en Vice President & General Manager van Google Pay en Google Finance. Hij was daarna adviseur en executive in residence bij onder andere Other Bets, Wing en Intrinsic.
“Gedurende mijn carrière heb ik mij altijd gericht op het oplossen van problemen waarmee je fundamentele veranderingen in industrieën kunt realiseren in het voordeel van bedrijven en consumenten”, zegt Ryan Tabone. “Vooral kleine en middelgrote bedrijven besteden behoorlijk veel tijd aan de basisbehoeften die bij het runnen van een bedrijf komen kijken. Dit leidt hen af van datgene wat ze het liefste doen: een unieke beleving en waarde aan hun klanten bieden. Lightspeed’s productportfolio is uniek gepositioneerd om het geheel aan technologische tools en integraties van deze ondernemers drastisch te vereenvoudigen. Ik ben heel enthousiast over het vooruitzicht om bedrijven over de hele wereld te helpen om hun klanten efficiënter en effectiever te bedienen, zowel online als face-to-face, waardoor ze meer tijd over hebben om hun bedrijf te runnen en te laten groeien.”
Tijdens zijn bijna 15-jarige loopbaan bij Google heeft Tabone de ontwikkeling van verschillende baanbrekende producten overzien. Hij behaalde een bachelordiploma aan de Johns Hopkins University en een masterdiploma in Elektrotechniek & Informatica aan het Massachusetts Institute of Technology.
“Ryan heeft een indrukwekkende staat van dienst bij het aanpakken van grootschalige technologische uitdagingen. Hij moedigt de product- en techteams aan creativiteit en innovatie centraal te stellen in alles wat ze doen”, aldus JP Chauvet, CEO van Lightspeed. “De oplossingen die Lightspeed biedt zijn cruciaal voor het succes van retailers en restauranthouders wereldwijd— en in de huidige, snel veranderende wereld hebben ze ons nog nooit zo hard nodig gehad. Ryan heeft een sleutelrol om ervoor te zorgen dat de oplossingen die wij op de markt brengen succesvol blijven, en om nieuwe manieren te vinden waarmee deze kunnen worden aangepast aan het onverwachte.”
—-

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht