Industry Wire

Geplaatst door SleeperCharger

SleeperCharger.com: Stekkerstress op reis verleden tijd

Laadpaal onvindbaar. Een stopcontact achter slot en grendel. Of een paal die niet werkt na 10 keer proberen met 3 pasjes. Voor de groeiende groep mensen met een elektrische auto is deze stekkerstress op reis heel herkenbaar. Met de boekingssite SleeperCharger is dat verleden tijd. Het is de eerste plek waar reizigers door heel Europa 100% zeker kunnen kiezen uit 50.000 hotels met een geverifieerde laadpaal.

Hoezo geverifieerde laadpaal?

Bij boekingssites valt toch een simpel vinkje te zetten voor “auto opladen bij accommodatie”? Deze informatie wordt gebaseerd op wat een hotel zelf aangeeft. Een verkenning van SleeperCharger wijst uit dat 40% van de opgegeven stroompunten op locatie niet werkt of niet voldoet.

SleeperCharger werkt samen met Expedia Group en biedt 10.000 zakenhotels, recreatiewoningen en bijzondere accommodaties aan met een geverifieerde laadpaal via SleeperCharger.com. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Expedia’s nieuwe Rapid 3 API. SleeperCharger biedt reviews, scores en alle faciliteiten aan, net zoals mensen gewend zijn bij Expedia. Daarnaast worden de mogelijkheden van Expedia benut om snel en simpel te boeken en werkt de site ook met variabele prijzen.

Binnen 5 minuten lopen nog 40.000 hotels met geverifieerde laadpaal

SleeperCharger heeft daarnaast alle openbare toegankelijke en goedwerkende laadpalen binnen 250 meter gekoppeld aan beschikbare hotels en accommodaties. Hierdoor komen via SleeperCharger.com 40.000 extra hotels beschikbaar met een geverifieerde laadpaal binnen maximaal 5 minuten lopen.
Het bedrijf is hiermee per direct de enige en de grootste aanbieder van hotels met geverifieerde laadpalen. SleeperCharger lost zo het probleem voor laadpaal- of stekkerstress op. Mensen hoeven geen zorgen te hebben op bestemming of zij op bestemming kunnen laden. Na lang rijden en een bijna lege accu biedt dat rust.

Nu het vliegtuig onaantrekkelijk is door alle rijen op Schiphol, zoeken mensen naar alternatieven en gaan zij toch met de elektrische auto Europa in. Daar komt bij dat huurauto’s op locatie na corona minder beschikbaar en ook nog eens duurder zijn.

Gedreven ondernemers met een track record in duurzaam reizen en mobiliteit 

Achter SleeperCharger staan twee gedreven ondernemers met een missie, namelijk Andrew Morten en Victor vanTol. Andrew Morten richtte eerder de reisondernemingen TravelEssence, Little America op, als ook Downunder en America travel specialists. Zijn ondernemingen zijn internationaal actief in de Benelux, het Verenigd Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
Victor van Tol is onder andere de oprichter van SnappCar, het grootste autodeelplatform van Nederland. Het bedrijf is ook actief in Duitsland en Zweden.
Samen slaan zij de handen ineen om een nieuw bedrijf te laten groeien. Binnen SleeperCharger bundelen zij hun kennis, ervaring en netwerk in de werelden van duurzaam reizen en mobiliteit.

Persoonlijke ervaringen aan de grondslag van SleeperCharger

  1. Andrew boekte een plek met een laadpaal via een gerenommeerde boekingssite. Er was een stopcontact uit het raam, die niet werkte. De eigenaar sprak alleen Frans.
  2. Victor kende problemen met laadpalen die er niet waren of werkten tijdens een weekend wintersport in Winterberg. Na een kapotte laadpaal strandde hij met een praktisch lege accu bij de gratis laadpaal van de Lidl, oftewel een veredeld stopcontact die vervolgens bezet bleek te zijn.

Andrew Morten over het waarom achter SleeperCharger: “Onbezorgd op reis met de elektrische auto. Wie wil dat nou niet? De realiteit is echter totaal anders. In het buitenland zijn de laadpalen bij hotels vaak traag, kapot of onvindbaar. Als fervent elektrische rijders van het eerste uur weten wij uit eigen talrijke ervaringen dat het leidt tot stress en frustratie. Met SleeperCharger zijn die zorgen verleden tijd”

Victor van Tol over wat SleeperCharger biedt: “Als je met je elektrische auto op stap gaat, dan moet je niet na hoeven denken over de vraag of een laadpaal er wel of niet is. Met SleeperCharger is die stress verleden tijd. Jouw hotel of vakantiehuis heeft een werkende laadpaal beschikbaar. Wij maken dat mogelijk. Boeken gaat direct, simpel en snel.”

Gigantische groeimarkt. Totaal 9 miljoen auto’s in NL. 174.000 elektrisch

SleeperCharger werkt over heel Europa met een Engelstalige, Nederlandse en Duitse website. Alleen Nederland heeft nu al 9 miljoen personenauto’s. Daarvan zijn er 174.000 elektrisch. In 2030 moeten alle nieuwe auto’s (ca. 500.00 nieuw verkocht op jaarbasis) elektrisch zijn. Het aantal mensen dat op vakantie gaat met een elektrische auto groeit ieder jaar hard. Het aantal laadpalen in Europa gaat deze groei in elektrische auto’s niet bij kunnen houden. Daardoor wordt het nog belangrijker om zeker te zijn van een laadpaal als je op vakantie gaat met een elektrische auto. Er moeten 3,5 miljoen laadpalen in Europa komen in de komende jaren. SleeperCharger zorgt ervoor dat mensen direct weten of die laadpaal er ook echt is en werkt.

Laadpaal zoekt hotel

Vanaf 2023 wordt SleeperCharger ook een aanbieder van laadpalen voor kleinschalige hotels of bijzondere locaties. Het bedrijf gaat hoteleigenaren, bijvoorbeeld familiebedrijven helpen om geverifieerde laadpalen aan te leggen, zodat het aanbod in Europa bij hotels, glampings en recreatieparken groeit. Ook zorgt SleeperCharger er zo voor dat een accommodatie vaker wordt geboekt.

SleeperCharger gaat er ook voor zorgen dat laadpalen bij hotels direct gereserveerd kunnen worden. Daarmee zijn mensen verzekerd van een beschikbare laadpaal direct bij aankomst.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht