Industry Wire

Geplaatst door Equinix

Aantal private verbindingen aan de digital edge groeit naar verwachting met 51% per jaar

Amsterdam, 16 oktober 2019 – De Globale Interconnection Index (GXI), de jaarlijkse marktstudie van Equinix, voorspelt dat het aantal private verbindingen aan de digital edge met 51 procent per jaar gaat stijgen. De totale bandbreedtecapaciteit overschrijdt in dat geval de 13.300 Tbps, wat gelijk staat aan 53 zettabytes uitgewisselde data. Dit is genoeg bandbreedte om elke persoon op aarde tegelijkertijd binnen één dag een volledig seizoen van Game of Thrones in ultra-high definition te laten downloaden. De GXI stelt ook vast dat interconnectiebandbreedte een essentieel onderdeel is van digitale bedrijfsvoering.

“Mensen, software en machines creëren en gebruiken data sneller en op alle plaatsen waar we werken, spelen en wonen”, zegt Rick Villars, Research Vice President, Datacenter & Cloud, IDC. “De aanzienlijke toename van data die op deze nieuwe locaties worden gecreëerd, geaggregeerd en geanalyseerd, draagt bij aan een belangrijke verschuiving van het gebruik van IT in traditionele bedrijfsdatacenters. Bedrijven hebben behoefte aan toegang tot robuuste, moderne datacenterfaciliteiten aan de digital edge. Daar kunnen bedrijven een speciale infrastructuur implementeren en verbinding maken met een toenemende aantal clouds, klanten en partners die de kern vormen van de digitale transformatie.”

Belangrijkste resultaten:
De GXI Vol. 3 volgt, meet en voorspelt de groei van de interconnectiebandbreedte – de totale capaciteit van private en directe data-uitwisseling, met een uiteenlopende reeks partners en leveranciers, op gedistribueerde IT-uitwisselingspunten binnen carrier-neutrale colocatie datacentra. Een van de belangrijkste conclusies van de GXI:

Het vermogen om grote hoeveelheden data uit te wisselen via interconnectie is essentieel om te kunnen concurreren in de digitale economie.
• Doordat het volume van data toeneemt, zal het bedrijfsverbruik van interconnectiebandbreedte groeien met 64 procent per jaar wereldwijd, waardoor het groter is dan iedere andere manier van zakelijke data-uitwisseling. In EMEA ligt dit percentage nog hoger, namelijk op een groei van 67 procent CAGR, wat maakt dat bedrijven voor 60 procent van de totale interconnectie bandbreedte zullen zorgen in 2022.
• Om het toenemende volume aan data te kunnen verwerken, zijn bedrijven gemiddeld op negen locaties actief, met een totaal van 340 interconnecties met netwerk clouds en business partners. Uit de survey blijkt dat IT-beslissers in EMEA interconnectie inzetten om verbinding te maken met andere bedrijven (25%), network service providers (31%) en cloud service providers (26%).
• Uit de survey blijkt dat bijna dan de helft (46%) van 2.450 wereldwijde senior IT-managers gelooft dat interconnectie een belangrijke facilitator is van digitale transformatie, en bijna de helft van alle wereldwijde IT-besluitvormers gelooft dat interconnectie hun bedrijf kan helpen om concurrentievoordeel te behalen binnen de markt. In EMEA lag dit percentage op 39 procent.

Afstand is de grootste performance killer voor digitaal zakendoen
• Door directe, private verbindingen aan de digital edge in te zetten, verbeteren de prestaties van applicaties en de gebruikerservaring.
• Volgens de GXI vereisen de huidige latency-gevoelige workloads responstijden van <60 tot <20 milliseconden, waardoor de IT-infrastructuur dichter bij de eindgebruiker moet worden gebracht, aan de digital edge.
• Volgens het onderzoek maakt meer dan een derde van de wereldwijde IT-beslissers gebruik van interconnectie om de snelheid van de data-uitwisseling te verhogen.

Combinatie van interconnecties zorgt voor concurrentievoordeel
• Interconnectie met meerdere netwerkproviders over meerdere edge-locaties is de belangrijkste toepassing van interconnectiebandbreedte en zal naar verwachting tegen 2022 verviervoudigd zijn. Volgens het onderzoek is het optimaliseren van de prestaties van netwerken een belangrijke prioriteit voor meer dan de helft (54%) van de IT-beslissers in EMEA.
• Interconnectie met meerdere cloud en IT-services over meerdere edge-locaties en cloudregio’s zorgt voor het op een na grootste en snelste gebruik van interconnectiebandbreedte en zal naar verwachting tegen 2022 met een factor 13 toenemen.
• De interconnectie met digitale business partners voor financiële diensten, content en digitale media en integratie van de supply chain vormt de rest van de interconnectiebandbreedte-gebruiksgevallen en zal naar verwachting tegen 2022 vervijfvoudigd zijn.

Sachin Gupta, Senior Vice President, Product Management, Enterprise Networking Business, Cisco:
“Omdat bedrijven de noodzaak van digitale transformatie omarmen, passen ze steeds vaker meerdere cloud-gebaseerde applicaties toe om hun doelen te bereiken. Dit zet het netwerk onder druk om gebruikers overal ter wereld een snelle en veilige applicatie-ervaring te bieden. Nu zowel applicaties als netwerken steeds meer gedistribueerd worden, zullen bedrijven vandaag de dag nog steeds een lage latency, onderling verbonden architectuur nodig hebben om eindgebruikers veilig te verbinden met bedrijfskritische applicaties.”

Eugene Bergen Henegouwen, voorzitter, EMEA, Equinix:
“De door Europa voorspelde jaarlijkse groei van 51% laat zien dat bedrijven in toenemende mate gebruikmaken van innovatieve manieren om een verbinding met hun klanten en partners tot stand te brengen, en zo relevant blijven en een concurrentievoordeel te verkrijgen. In lijn hiermee blijkt uit de resultaten van ons onafhankelijke onderzoek dat de EMEA-regio met 63% het grootste deel van de organisaties gebruik maakt van interconnectie om hun uitbreiding naar nieuwe regio’s, landen of metro’s te ondersteunen. Dit toont aan dat interconnectie een essentiële troef is voor bedrijven die in toenemende mate cross-border willen opereren en zo hun klantenbestand willen verbreden.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht