Industry Wire

Geplaatst door Ace & AMARU

Ace en AMARU presenteren We Come From Far op KETI KOTI

Deze week staat voor Ace en talentenbureau AMARU in het teken van herdenken, verbinden en vieren. Talentenbureau AMARU is begin maart opgericht door Ace om een brug te slaan tussen de creatieve industrie en ondervertegenwoordigd talent. De bureaugroep herdenkt vandaag de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen van 1 juli 1863 (1873) en viert samen KETI KOTI. Een belangrijke historische dag voor velen, maar helaas nog altijd erg onderbelicht. KETI KOTI betekent ‘gebroken kettingen’ in het Surinaams Sranantongo en is een moment van reflectie, het eren van voorouders en het begrijpen van de geschiedenis – vooruitgaan door terug te kijken.

Vanuit die behoefte is de film We Come From Far ontstaan. Een film over identiteit en voorouderlijke lijnen. Hierin wordt laten zien hoe ieder mens een gelaagd resultaat is van de generaties die hen voorgingen en hoe dat vandaag de dag gevoeld wordt, met als kernvraag – wat zie jij als je generaties terugkijkt? De film is geproduceerd door AMARU in samenwerking met HERC, an Ace agency.

“​​We hopen met de film te laten zien hoe waardevol het is om in je eigen geschiedenis te duiken, te begrijpen hoe jij als mens een resultaat bent van iedereen die je voorging. Iets waar mensen van kleur zich vaak goed bewust van zijn, maar witte mensen wat minder. Ik denk dat inzicht daarin veel waarde toevoegt, je leert jezelf beter kennen, en je leert een ander beter begrijpen”, zegt Amber Haank, Head of DE&I bij Ace & Strategy Director bij AMARU.

Ace en AMARU lanceerde de film gister tijdens hun KETI KOTI event Culturally Courageous Conversations. Een intieme sessie met Nathalie Nijhuis-Lam van Philips, regisseur Dwight Groot, Gianni Lieuw-a-soe van Omroep Zwart en Angelo Bromet, medeoprichter van AMARU. Een open middag in het teken van onderbelichte perspectieven bij AMARU HQ in Amsterdam Zuidoost.

We Come From Far credits:
Director: Luke Smits
Agency: AMARU / HERC
Production: Luke Smits en Leroy Niemel
Narration: Ian Alken
DOP: Keanu Haumahu
Edit: Johan Verhoeven en Keanu Haumahu

Over AMARU
AMARU is een creatief bureau, gevestigd in Amsterdam Zuidoost, met als missie om een brug te slaan tussen ondervertegenwoordigd talent en de creatieve industrie. Divers talent wordt klaargestoomd voor een toekomst in advertising en werkt daarvoor nauw samen met de verschillende bureaus van Ace. Het bureau richt zich zowel op eigen werk, als op cultural consultancy, waarbij het team een inclusief perspectief waarborgt en toevoegt aan het creatieve proces. Ook is het team in te zetten voor cultural education, waarbij te denken is aan DE&I programma’s en focusgroepen.

Over Ace
Ace is een new skool bureaugroep en bestaat uit de bureaus: Born05, Blauw Gras, Glasnost, HERC, Label A, Fitzgerald, Off The Record, Airborne, AMARU, IM Lounge en Newborn. De groep werkt voortdurend aan een volledig geïntegreerd aanbod voor merken, die relevant in contact willen staan met mensen over alle contactmomenten heen. Er zijn zo’n 350 werknemers werkzaam, vanuit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. De groep werkt o.a. voor: Unilever, Hartstichting, Pon, Samsung en YoungCapital.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht