Industry Wire

Geplaatst door AVM

ACM maakt einde aan ‘routerdwang’; nieuwe kansen voor channelspelers

Amsterdam, 18 oktober 2021 – Met ingang van 28 januari 2022 mogen consumenten en bedrijven in Nederland zelf hun modem kiezen en zijn hiermee niet meer afhankelijk van hun internetprovider. Ongeacht het type aansluiting (DSL, kabel, glasvezel, mobiel) kunnen consumenten dan zelf beslissen of zij een apparaat van de provider willen gebruiken of een eigen modem willen aansluiten die beter bij hun behoeften past. Tot nu is het veelal de provider die de modemkeus bepaalt en heeft de consument daar niks over te zeggen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft afgelopen juli een nieuwe beleidsregel bekend gemaakt waarin de vrije modemkeuze is vastgelegd. Dit in aansluiting op Europese regels rond vrije modemkeuze.

De nieuwe regel is goed nieuws voor de consument én voor channelspelers. Voor de consumenten betekent het dus volledige keuzevrijheid als het gaat om het modem van hun voorkeur. Channelspelers profiteren van een veel opener markt waarin consumenten gemakkelijk overstappen en op zoek gaan naar kwaliteit en opties. Een grote groep kritische consumenten zal gaan kijken naar oplossingen die hen extra mogelijkheden bieden, zoals het veilig beheren van persoonlijke gegevens of het ondersteunen van slimme apparaten in huis.

Nieuwe focus
Verwacht wordt dat de keuzevrijheid in deze branche zal zorgen voor een nog grotere focus op kwaliteit, brede inzetbaarheid en veiligheid. De nieuwe regel zorgt er ook voor dat de concurrentie en de innovatie op de markt van deze apparaten wordt gestimuleerd. Dat is goed voor de branche én voor de consument. AVM, leverancier van de FRITZ!Box-modems, biedt een breed aanbod van modems voor elk type verbinding. Gerald Schouten, Channel Sales Manager Benelux bij AVM: “Dit biedt de channelpartners enorme kansen om hun markt en aanbod te vergroten. Wij hebben nu al – mede dankzij onze kwaliteit en solide klantenservice – een heel sterke reputatie onder klanten en serviceproviders. Dat vormt een uitstekend uitgangspunt voor volgend jaar als de vrije modemkeuze een feit is.”

###

Over AVM
AVM biedt veelzijdige producten voor de snelle breedbandaansluiting en het intelligente thuisnetwerk. Met de FRITZ!-familie is AVM in Duitsland en Europa een toonaangevende fabrikant van breedband-eindapparaten voor DSL, kabel, LTE en glasvezel. De Smart Home-producten, die met de standaarden Wi-Fi, DECT en Powerline werken, zorgen voor een intelligent en veilig thuisnetwerk. Met het besturingssysteem FRITZ!OS kunnen alle FRITZ!-producten eenvoudig worden bediend. Gratis updates bieden regelmatig nieuwe functies voor meer comfort en veiligheid in het thuisnetwerk. FRITZ! is in Duitsland het toonaangevende merk voor het thuisnetwerk. Het bedrijf uit Berlijn, dat in 1986 werd opgericht, investeert al vanaf het begin in eigen ontwikkeling voor veilige en innovatieve producten voor de breedbandaansluiting. De communicatiespecialist behaalde in 2020 met 840 medewerkers een omzet van 580 miljoen euro. Vind meer informatie over AVM en de producten op de website nl.avm.de, Facebook of bekijk het Twitter-kanaal en YouTube-kanaal.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht