Industry Wire

Geplaatst door Adobe

Adobe lanceert nieuwe innovaties voor krachtige (3D-)ervaringen in de metaverse

Amsterdam, 15 juni 2022Adobe (Nasdaq:ADBE) kondigt belangrijke updates aan voor Adobe Substance 3D – een suite van tools en services die het creëren van 3D-inhoud ondersteunen. Updates omvatten een 3D Materials SDK voor ontwikkelaars, krachtige nieuwe plug-ins en ondersteuning van native Apple M-series chips voor Painter, Designer en Sampler. Het bedrijf gaf ook een preview van Adobe Research-innovaties om realistische en meeslepende ervaringen te ontwerpen, creëren en leveren. Adobe liet zien hoe toonaangevende merken Substance 3D-tools gebruiken om unieke klantervaringen op te bouwen. Daarnaast heeft Adobe aangekondigd dat Substance 3D-applicaties gratis zullen zijn voor docenten en studenten over de hele wereld.

Slimme merken worden ‘metaverse-ready’ door hun mogelijkheden voor het maken van 3D-content te vergroten. Dat betekent dat creatieve artiesten met expertise in 3D een schat aan kansen hebben”, zegt Scott Belsky, chief product officer en executive vice president van Adobe Creative Cloud. “Deze innovaties bieden nieuwe superkrachten aan het snelgroeiende aantal creatieve mensen dat Substance 3D gebruikt.”

Substance 3D-collectie voor meeslepende ervaringen 
Het groeiende belang van 3D en indrukwekkende content heeft bijgedragen aan een sterke vraag naar 3D-hulpmiddelen van Substance in de gaming-, entertainment- en e-commerce-industrie. Het creëren van 3D-content blijft ook uitgroeien tot een kernvaardigheid voor creatieve professionals naarmate meer merken zich voorbereiden op de metaverse en andere meeslepende ervaringen. Substance-tools hebben een sterke groei van 100 procent op jaarbasis gezien, met nu honderdduizenden maandelijkse actieve gebruikers.

Adobe heeft meerdere updates aangekondigd voor de Substance 3D Collection, waaronder:

  • Ondersteuning van Native Apple M-series chips voor Substance Painter, Designer en Sampler, waardoor makers van 3D-content sneller dan ooit kunnen werken. Alle drie de tools maken deel uit van de Substance 3D Collection, de enige end-to-end-oplossing voor 3D-beelden en -ervaringen.
  • Om de kracht van Substance-materialen zo toegankelijk mogelijk te maken, stelt een nieuwe Substance 3D Materials SDK ontwikkelaars in staat om hun eigen plug-ins te schrijven en de Substance 3D Material en Model-engines in andere applicaties te gebruiken. Een nieuwe Substance 3D Automation Toolkit biedt functies voor het automatiseren van op Substance-bestanden gebaseerde taken.
  • Een Substance Materials-plug-in in Photoshop voegt zich bij een bestaande plug-in voor Illustrator – die al door honderdduizenden Illustrator-gebruikers wordt gebruikt. De plug-in helpt gebruikers tijd te besparen en elimineert talloze stappen die nodig zijn om textuur- en ontwerpvariaties en 3D-effecten te creëren. Dankzij de laatste update van de Substance 3D-plug-in voor Unity kunnen creators parametrische materialen van Substance rechtstreeks in de Unity-engine laden, toepassen en wijzigen; een ontwikkelingsplatform voor het maken van 2D- en 3D-multiplatformgames en interactieve ervaringen.
  • Adobe breidt de mogelijkheden uit naar 3D-modelleringsworkflows en zal later dit jaar ook Substance 3D Modeler voor klanten uitbrengen. Modeler introduceert een intuïtieve benadering van 3D-modellering die gebruikers bevrijdt van voorheen complexe en technische beperkingen. De desktop- en VR-tool maken een breed scala aan creatieve mogelijkheden mogelijk, waaronder het maken van concept art, schetsen en prototyping, het maken van gedetailleerde personages of rekwisieten, of zelfs het modelleren van een hele scène.

De integratie van Adobe Substance 3D in onze productdesign- en ontwikkelingsprocessen zorgt voor een nieuw niveau van creatieve vrijheid voor het HUGO BOSS-team“, aldus Sebastian Berg, Head of Digital Excellence bij HUGO BOSS AG. “De opkomst van de metaverse biedt interessante mogelijkheden voor de modewereld en Adobe Substance 3D-tools zijn een integraal onderdeel van onze aanpak, nu we ons plan uitvoeren om tegen het einde van dit jaar 80 procent van onze collecties op digitale basis te ontwikkelen.

Nieuwe Adobe Research-innovaties voor toekomstige metaverse-ervaringen 
Adobe Research heeft eveneens een preview gegeven van onderzoeksprojecten die zijn ontworpen om toekomstige metaverse-ervaringen mogelijk te maken:

  • Nieuwe AR- en 3D-shoppingtools van Adobe Research en Adobe Commerce brengen rijke online informatie naar de in-store winkelervaring. Klanten kunnen producten scannen op hun telefoon of wearable om toegang te krijgen tot gepersonaliseerde winkelinzichten, prijsvergelijkingen, beoordelingen en productdetails. Dit helpt klanten om betere aankoopbeslissingen in de winkel te nemen en geeft retailers de tools om zich in real-time aan te passen aan de behoeften van de klant. Ook B2B-bedrijven kunnen deze technologie gebruiken om magazijnen te optimaliseren.
  • Daarnaast gaf Adobe een preview van een nieuwe intelligente methode voor het optimaliseren van de laadtijd voor optimale AR-klantervaringen. De nieuwe AI-aangedreven aanpak stelt bedrijven in staat om een hoogwaardige AR-ervaring te bieden in een fractie van de tijd die het normaal gesproken nodig zou hebben. Relevante AR-content voor de kijker krijgt voorrang op basis van hun bewegingen in de fysieke ruimte. Dit zal bedrijven helpen de veelvoorkomende uitdagingen te verminderen die voortvloeien uit langzame laadtijden op grote AR-scènes. Deze technologie wordt later dit jaar in Adobe Aero geïntegreerd.

Prijzen en beschikbaarheid 
Ondersteuning van Native Apple M-series chips voor Substance Painter, Designer en Sampler, en de Substance Materials-plug-in voor Photoshop, zijn vanaf vandaag beschikbaar. De Substance 3D-plug-in voor Unity zal later deze maand beschikbaar zijn en Substance 3D Modeler, momenteel in bèta, zal later dit jaar beschikbaar zijn.

Vanaf deze zomer breidt Adobe de gratis toegang tot Substance 3D-applicaties uit voor docenten en studenten over de hele wereld. Universiteiten die zich abonneren op het Creative Cloud Alle Apps-plan hebben al gratis toegang tot Adobe Substance 3D-applicaties.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht