Industry Wire

Geplaatst door Slimmer Labs

AI venture studio Slimmer Labs opent kantoor in Amsterdam

Voormalig ondernemer en McKinsey manager, Giuseppe Lacerenza bouwt in het kloppend hart van de Europese innovatie aan een nieuwe generatie AI-bedrijven. Hierbij maakt hij gebruikt van de Slimmer AI “Lab-to-impact” aanpak.

• Slimmer Labs is ontstaan uit meer dan tien jaar ervaring met toegepaste AI.
• In de praktijk bewezen “Lab-to-impact” aanpak om AI-producten te bouwen waarbij de mens centraal staat.
• Slimmer AI Sentinels (anti witwas- en transactiemonitoring oplossing) is het eerste bedrijf dat met behulp van deze aanpak gebouwd is.
• Recent onderzoek door het BCG Henderson Institute toont aan dat slechts 10% van bedrijven financieel voordeel hebben van hun AI-investeringen. Het venture studio model vergroot de kans op succes significant.

Slimmer AI heeft AI venture studio Slimmer Labs gelanceerd. Dit volgt op de succesvolle lancering eerder dit jaar van fintech startup Sentinels, een innovatieve anti witwas- en transactiemonitoring oplossing.

Slimmer Labs past de door Simmer AI ontwikkelde “Lab-to-impact” aanpak toe om nieuwe AI- bedrijven op te zetten. Tegelijkertijd zet Slimmer Labs traditie van het moederbedrijf voort om gezamenlijk met het bedrijfsleven te werken aan oplossen van bedrijfskritische problemen. Slimmer Labs zal dan ook partnerships aangaan met innovatieve leiders in hun branche om nieuwe AI-producten en AI-bedrijven te bouwen.

Slimmer Labs heeft zijn eerste kantoor bewust geopend in TNW City, in het hart van Amsterdam, waar Slimmer Labs in gezelschap van bedrijven als Stripe, Plaid en Miro aan de volgende generatie AI-bedrijven bouwt.

“De recente versnelling van digitalisering heeft ons enthousiasme over de potentie van AI-technologie alleen maar vergroot. Binnen Slimmer Labs gebruiken we onze jarenlange ervaring met machine learning als antwoord op de veelheid aan nieuwe uitdagingen en behoeften in de markt en zo branches structureel te veranderen.” – JC Heyneke, CEO Slimmer AI.

Slimmer Labs is voortvarend van start gegaan en de eerste prototypes zijn dan ook al gerealiseerd. Deze prototypes omvatten onder andere een oplossing op het gebied van privacy en een nieuwe en betere manier om executive talent te vinden. Slimmer Labs heeft als doelstelling om de komende vijf jaar elk jaar een nieuw product of bedrijf te lanceren.

Om dit allemaal te realiseren heeft Slimmer AI Giuseppe Lacerenza aangesteld als managing director van Slimmer Labs. Lacerenza is een INSEAD en Delft alumnus met een achtergrond in zowel ondernemerschap, consultancy en technologie.

“Recent onderzoek van het BCG Henderson Institute laat zien dat slechts 10% van de bedrijven significant financieel voordeel uit hun AI-inspanningen haalt. Dit komt doordat ze niet in staat zijn om hun inspanningen te schalen en vergeten de interactie tussen mens en machine op elkaar af te stemmen. Met ons gestructureerde venture studio model, dat technologie en business vaardigheden combineert, kunnen we de resultaten enorm verbeteren. Binnen Slimmer Labs ontwikkelen we namelijk AI-producten die én schalen én integreren met de workflow van de eindgebruiker. Alleen op deze manier kunnen we toegepaste AI volledig to zijn recht laten komen en dus waarde toevoegen.” – Giuseppe Lacerenza, Managing Director of Slimmer Labs.

Over Slimmer Labs
Slimmer Labs is een AI venture studio die ontstaan is binnen Slimmer AI, een bedrijf dat meer dan tien jaar ervaring heeft met het oplossen bedrijfskritische problemen met behulp van toegepaste AI. Slimmer Labs maakt bij het bouwen van een nieuwe generatie AI-producten en bedrijven gebruik van de schaalbare en bewezen Lab-to-impact aanpak van het moederbedrijf. Zo komen expertise en kennis uit het verleden en heden bij elkaar. Naast ervaring en kennis van toegepaste AI beschikt Slimmer Labs ook over een uitgebreid netwerk van succesvolle ondernemers en een getalenteerd team van ‘innovators’. Ga voor meer informatie naar https://www.slimmer.ai/#labs

Over Giuseppe Lacerenza
Giuseppe Lacerenza is een ervaren leider met een achtergrond in ondernemerschap, technologie en consultancy. In zijn laatste betrekking was Giuseppe Engagement Manager bij McKinsey & Company met een focus op technologie, media en telecom (TMT). Giuseppe heeft een MBA van INSEAD, waar hij ook VP van de Entrepreneurship Club was. In zijn rol als Managing Director van Slimmer Labs is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe producten en bedrijven waarbij gebruik gemaakt wordt van Slimmer AI’s bewezen “Lab-to-impact” aanpak approach.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht