Industry Wire

Geplaatst door Watermelon

AI-startup Watermelon implementeert GPT-4o: vloeiender gesprek met klantenservice chatbot

Utrecht, 16 mei 2023 – AI-startup Watermelon implementeert vandaag GPT-4o in hun chatbots. Met deze update verbetert het taalbegrip en worden de reacties van klantenservice chatbots beter afgestemd op de context van het gesprek. De nieuwe versie van ChatGPT is afgelopen dinsdag aangekondigd door OpenAI.

De veranderingen die doorgevoerd worden in klantenservice chatbots:
De reactiesnelheid van de chatbots versnelt.
Verbeterde redeneer- en rekenvaardigheden.
De chatbot houdt meer rekening met de context van het gesprek, hierdoor worden eerder gemaakte fouten flink verminderd.
Snelle implementatie
Alexander Wijninga, mede-oprichter van Watermelon: “We zagen de update van OpenAI en waren ons gelijk bewust van de enorme impact van dit nieuwe model. Daarom wilden we dit zo snel mogelijk in onze eigen chatbots verwerken.”

Chatbot trainen
De nieuwe update heeft ook effect op het instellen van een chatbot. GPT-4o luistert beter naar instructies en de gegeven input. De chatbot kan hierdoor sneller en met minder moeite gebouwd worden.

Over Watermelon
Watermelon is een Utrechtse AI-startup, opgericht door Alexander Wijninga (29) en Charl Haas (30), twee jonge ondernemers. Watermelon maakt chatbot-managementsoftware voor bedrijven, waardoor die een kunstmatig intelligente chatbot kunnen maken zonder zelf te programmeren. Bedrijven kunnen zo de werkdruk verminderen en veel tijdswinst boeken. Op dit moment biedt Watermelon chatbots aan voor diensten als WhatsApp, Facebook chat en Instagram. Later wil Watermelon daar meer kanalen aan toevoegen, zoals Microsoft Teams en Slack voor interne bedrijfscommunicatie.

Watermelon won al verschillende prijzen, zoals de ‘Beste jonge ondernemers van Nederland’ en ‘Beste startup van Nederland’. Ook werd Watermelon tweede in de Beste Startup van Europa op SaaStock in Dublin.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht