Industry Wire

Geplaatst door Gemeente Almere

Almere verwelkomt nieuwkomers met Welcome app

Oekraïners en andere vluchtelingen die in Almere komen wonen hebben nauwelijks een netwerk in de gemeente en komen daardoor vaak moeilijk in contact met Almeerders. Om het voor nieuwkomers makkelijker te maken om in contact te komen met inwoners en daarmee eenvoudiger te integreren, wordt op 28 april in Almere een Welcome app gelanceerd. Vandaag -17 april – is deze al te downloaden via de Apple, Play of Google Store.

Laagdrempelige toegang

Lokale organisaties en mensen kunnen via deze gebruiksvriendelijke app allerlei activiteiten aanbieden; zoals taallessen, een concert of een voetbalcompetitie waaraan iedereen mee kan doen. Nieuwkomers krijgen hiermee laagdrempelig toegang tot belangrijke informatie en activiteiten én kunnen zo in contact komen met mensen in hun buurt.

Via de app kun je iemand uitnodigen voor een lunch, je kunt er vragen stellen of je professionele netwerk uitbreiden. De app brengt je in contact met mensen van andere achtergronden met dezelfde interesses. Je kunt als inwoner activiteiten toevoegen of bekijken in een overzicht van evenementen die in het teken staan van integratie. De app is al te gebruiken in Venlo, Tilburg, Dordrecht en Leiden.

Je thuis voelen

Door Welcome app hoopt de gemeente Almere dat nieuwkomers zich sneller thuis voelen in Nederland. Op basis van leeftijd, interesse, locatie en andere factoren kunnen mensen bij elkaar aansluiten. Daardoor hebben ze meer regie over hun eigen integratieproces op de plek waar ze een nieuwe toekomst opbouwen.

Feest

De feestelijke lancering van Welcome app is op vrijdag 28 april van 19:00 tot 21:30 uur in de Middenzaal van de Kunstlinie Almere. Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze avond waar je elkaar kan ontmoeten. Er is een dj en een live band, er zijn spelletjes voor de kinderen, een talkshow, een photobooth en oud-Hollandse spellen. Ook is er eten en drinken. De toegang is gratis, aanmelden via Welcome app is wel nodig, omdat er een beperkt aantal plekken beschikbaar is.

De komende tien maanden is er vanuit Avanti, dat is het platform voor inclusiviteit en de gemeente Almere een maandelijkse programmering met wisselende evenementen. De evenementen staan in de Welcome App.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht