Industry Wire

Geplaatst door Amazon

Amazon Web Services: 13 jaar aan innovaties

Terwijl het Internet deze week haar 30-jarig bestaan vierde, viert AWS vandaag al 13 jaar van continue groei en succes. Het verhaal begon in 2006 met de levering van de Amazon Simple Storage Service (S3) opslagservice aan bedrijven van elke omvang.
Na twee jaar vestigde AWS zich ook in Europa waar het bedrijf snel groeide en de cloudoplossingen nu worden gebruikt door miljoenen klanten. Het snel groeiende AWS-segment had in Q4 2018 een omzet van $7,4 miljard; dit is 45% groei jaar op jaar. AWS breidt haar diensten voortdurend uit om vrijwel elke cloudworkload te ondersteunen, en heeft nu meer dan 165 volledig uitgeruste services voor onder andere opslag, databases, netwerken, analytics, machine learning, kunstmatige intelligentie (AI) en Internet of Things (IoT).
In de afgelopen 11 jaar heeft AWS Europese bedrijven ook geholpen de cloud te gebruiken om te innoveren en zich van de concurrentie te onderscheiden. In Nederland gebruikt meer dan 80% van de beursgenoteerde lokale bedrijven – zoals Philips, Royal Dutch Shell, Unilever en Randstad – de AWS-cloud om hun time-to-market te verminderen, hun kosten te verlagen en bedrijfsactiviteiten te ondersteunen.
Op 17 april aanstaande vindt de AWS Summit weer plaats in de RAI, Amsterdam. Deze dag staat in het teken van inspiratie en praktijkvoorbeelden. Luister bijvoorbeeld naar de inspirerende keynote spreker Ian Massingham, Director, AWS Developer Technology & Evangelism, en spreek met verschillende woordvoerders, AWS-klanten en -partners.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht