Industry Wire

Geplaatst door Amsterdam Capital House

Amsterdam Capital Week viert vijfjarig bestaan met de introductie van nieuw concept: Amsterdam Capital House

Amsterdam Capital Week, het grootste evenement rondom kapitaal binnen het Nederlandse startup landschap, breidt hun propositie uit met een volledig groei programma voor ondernemers, samengebracht op één locatie als ‘Amsterdam Capital House’.

Amsterdam, 9 juli 2019 – Amsterdam Capital Week, dat plaats vindt van 23 t/m 25 September in Capital C in Amsterdam, viert haar vijfjarig bestaan met de introductie van een nieuw concept: Amsterdam Capital House. Het evenement is bedoeld voor ondernemers die op zoek zijn naar inspiratie en toegang tot de wereld van kapitaal. In het vernieuwde concept kom naast financial capital, ook human capital en social capital aan bod. Door de voormalige propositie, die met name was gericht op financiële investeringen, uit te breiden, biedt de organisatie een compleet groei-pakket aan ondernemers. Maak kennis met Amsterdam Capital House

Amsterdam Capital House zal zich gedurende twee dagen vestigen in de gloednieuwe locatie Capital C, voorheen de Diamantbeurs, op het Weesperplein in Amsterdam. Het hoofdprogramma zal op één locatie plaatsvinden om het voor gasten makkelijker te maken het maximale uit het evenement te halen. In een huiselijke setting krijgen ondernemers de mogelijkheid tot het opdoen van inspiratie, delen van kennis, maken van connecties en het opzetten van co-creaties. De activiteiten, zoals bijvoorbeeld masterclasses, discussies en interactieve workshops, bieden de ondernemers handvatten voor groei. De derde dag openen verschillende CEO’s hun deuren voor ondernemers om in mentor-sessies kennis te delen. Dit zal verspreid door de stad plaatsvinden. Capital C opent begin September zijn deuren als hét nieuwe creatief hoofdkantoor van Amsterdam. Willem Sijthoff, Directeur Capital C, over de samenwerking: “We kijken ernaar uit om Amsterdam Capital House bij Capital C te mogen verwelkomen. We hebben niet alleen ‘matchende’ namen, we delen ook dezelfde visie voor ondernemerschap en groei. Capital C wordt het nieuwe clubhuis voor de creatieve industrie in Amsterdam, met 20 kunst- en design projecten die te zien zullen zijn in het gebouw. Met trots openen we onze deuren voor het startup ecosysteem om ze kennis te laten maken en te inspireren met onze creatieve community.”

Het programma Het programma wordt samen met een reeks aan creatieve organisaties ontwikkeld. De eerste bekendgemaakte mede organisatoren zijn The Next Web, Mindvalley Netherlands, Symbid, Arches Capital en InspiringFifty. Het event wordt mogelijk gemaakt door haar twee hoofdpartners StartupAmsterdam en de Kamer van Koophandel. Het programma is gebaseerd op drie verschillende vormen van capital: financial capital, human capital and social capital. Het onderdeel financial capital gaat in op het ophalen en beheren van financiering, terwijl human capital gaat over het bouwen van een succesvol team en het definiëren van een bedrijfscultuur. Social capital gaat over het opzetten en verder ontwikkelen van een duurzame organisatie en netwerk. Amsterdam Capital House verwacht 1500 ondernemers, investeerders, creatieven en innovatie- en community managers. Een entreeticket kan via de officiële website worden aangevraagd. De aanvragen worden bekeken door de organisatie en een selecte groep krijgt uiteindelijk toegang tot het evenement.

Over Amsterdam Capital Week De organisatie Amsterdam Capital Week wordt geleid door enthousiaste innovatie experts. Het team zet zich in voor ambitieuze ondernemers met een missie om te groeien. Sinds 2015 geeft Amsterdam Capital Week ondernemers toegang tot het investeerders landschap. Er hebben in Nederland meer dan 100 evenementen plaatsgevonden, met meer dan 10.000 bezoekers in totaal.  Hoe Prins Constantijn van Oranje, Startup Envoy StartupDelta, Amsterdam Capital Week omschrijft: “Pas op: hier worden waardevolle connecties gemaakt!” Amsterdam Capital House wordt geleid door Simone Schoutens en Shahar Graf, twee vrouwelijke ondernemers die zich al jaren inzetten voor de groei van het Nederlandse startup ecosysteem. Samen met Anouk Bikkel, oprichter Amsterdam Capital Week, organiseren zij Amsterdam Capital House.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht