Industry Wire

Geplaatst door H1

Het Amsterdamse Supportdesk en Rotterdamse H1 webdevelopment gaan samen

H1 webdevelopment, de Rotterdamse webshop specialist, bundelt haar krachten met de Amsterdamse e-commerce dienstverlener Supportdesk. De fusie is een eerste stap in het ambitieuze groeiplan. Er wordt op dit moment gezocht naar andere fusie en overname partners.

De e-commerce markt consolideert, aldus H1 mede-oprichter Harm Wolterink. Hij stelt: “Klanten worden groter en krijgen behoefte aan de zekerheid van een groter team. We zien dan ook dat er best veel agencies te klein voor het tafellaken, maar te groot voor het servet zijn. Het is voor ons een eerste stap. De komende tijd zullen we nog verder groeien door fusies en overnames.”

Vrienden

De fusie heeft letterlijk een vriendschappelijk karakter. H1 oprichters Harm Wolterink en Michel Willems begonnen meer dan 20 jaar geleden als studievrienden hun bedrijf. Vijf jaar later richtten zij zich op e-commerce dienstverlening. H1 is inmiddels met 25 mensen uitgegroeid tot een leidende agency gefocust op B2B en B2C e-commerce.

Fusiepartner Supportdesk staat in de webwereld bekend als dé Nederlandse Magento en Shopware support organisatie. Daar waar technisch beheer, onderhoud en aanpassing van shops voor andere agencies lastig wordt, pakt Supportdesk het met zijn 10 developers op. Supportdesk werkt dus zowel voor webwinkeliers als voor andere webagencies.

Wouter den Otter, de oprichter van Supportdesk, woonde tijdens zijn studie in de jaren ’90 in het hetzelfde huis als zijn nieuwe partners. “Er zat slechts een gipswandje tussen onze kamers. Wouter, Harm en ik kennen elkaar dus behoorlijk goed. We combineren vriendschap met visie.” grapt Michel Willems.

Intensieve samenwerking

H1 Webdevelopment en Supportdesk werken al sinds 1 januari intensief samen. Wouter zegt daarover: “We pakken samen projecten op en delen onze pool met front- en backend developers, ux specialisten en e-commerce succes managers. We vormen eigenlijk al één team met 35 medewerkers op twee locaties, hoewel we tijdens de corona periode natuurlijk veel vanuit huis werken.”

Beide labels blijven bestaan, maar het grotere gezamenlijke team zorgt voor extra innovatiemogelijkheden en slagkracht voor kleine én grote projecten. Afhankelijk van de klantbehoefte bouwt en onderhoudt de groep Shopware, Prestashop of Magento webshops. Ook ontwikkelt H1 marktplaatsen en implementeert het Pim systemen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht