Industry Wire

Geplaatst door Struck.build bv

Antler kondigt pre-seed investering in Struck aan om bouwregelgeving te versimpelen met behulp van AI

De bouwsector vraagt om baanbrekende technologieën om snelheid en innovatie te creëren. AI speelt een centrale rol, vooral op het gebied van regelgeving.

Amsterdam, 22 mei 2024

Antler, ’s werelds meest actieve early stage VC-fonds, heeft vandaag aangekondigd dat het €100K investeert in Struck, een startup gevestigd in de Benelux. Struck stelt architecten, ontwikkelaars en aannemers in staat om het doolhof van bouwvoorschriften te beheersen, tijd en kosten te besparen, en met meer zekerheid te bouwen. Naast de investering van Antler heeft Struck onlangs de Rabobank Innovatie lening van €150K ontvangen om het product verder uit te bouwen.

In een tijd van huizencrisis moet elke mogelijke vertraging, zoals het voldoen aan bouwregelgeving, worden aangepakt. Het is een duur en tijdrovend proces en heeft invloed op de tijdlijn, de kosten en daarmee het risico van een project. De bouwtijd kan oplopen tot acht jaar, mede door het doolhof van regelgeving dat zorgt voor problemen die pas in een later stadium van een project aan het licht komen.

Struck is een AI-ondersteund compliance platform dat 10-40% van de bouwtijd en 5-15% van het projectbudget zal besparen. Struck ontvlecht het doolhof van regelgeving door uniforme en intuïtieve toegang te bieden tot project relevante regelgeving. Bovendien zal Struck geautomatiseerde, snelle controles uitvoeren in het begin van het ontwerpproces. Struck heeft al een uitgebreide bibliotheek met 150 regelgeving documenten gebouwd die in Nederland en het Verenigd Koninkrijk van toepassing zijn en die reeds door architecten en ontwikkelaars gebruikt wordt. Daarnaast is Struck erin geslaagd 3D bouwvlakken te genereren voor bestemmingen in Nederland met behulp van AI, wat direct zorgt voor een tijdsbesparing.

Ronald Jan Schuurs, partner bij Antler: “Wij houden van startups die pijnlijke en frustrerende problemen in een branche kunnen oplossen. Het naleven van de steeds toenemende regels en voorschriften voor gebouwen is een grote uitdaging. De behoefte aan regels is duidelijk, maar met de huidige uitdagingen in de vastgoedsector is alles wat gedaan kan worden om het proces te versnellen en de kosten te verlagen hard nodig. Het toepassen van AI in deze omgeving met enorme hoeveelheden ongestructureerde data is een grote stap voorwaarts.”

De oprichters van Struck, Nikhil Nagaraj en Max van Riel, hebben elkaar ontmoet tijdens een Antler-residency in Amsterdam in oktober 2023. Nikhil studeerde aan de KU Leuven en begon zijn carrière als AI/ML engineer bij ML6 in Gent, België. Max begon zijn carrière bij ING in Nederland, Canada en Spanje en was daarna medeoprichter van de in-company startup voor mobiele betalingen Payconiq in België en Nederland. Daarna maakte hij de overstap naar de beveiligings- en property technology industrie bij Eagle Eye Networks.

Zoals Max uitlegt: “Het is bijzonder om te zien hoe we architecten en ontwikkelaars niet alleen enthousiast konden maken met ons idee, maar ook met de eerste versie van onze AI-assistent vanaf week 1 in het Antler cohort. Iedereen in deze markt heeft AI gebruikt om mooie beelden te genereren, maar om het direct in praktische zin te gebruiken voor bouwregelgeving was nog niet eerder gedaan. Dit was voor ons een bewijs dat we deze uitdaging in de bouwsector moeten aangaan en kijken waar we extra waarde kunnen bieden voor één van de grootste markten ter wereld.”

Eind
Foto’s van de oprichters zijn hier beschikbaar.

Media Contacten:

Jack Davies
Antler, European Marketing & PR Director
jack.davies@antler.co
+44 7872 169 072

Max van Riel
Cofounder Struck
max.vanriel@struck.build
+31-6-42053703

Over Antler

Antler is ’s werelds ‘day zero’-investeerder die visionaire oprichters overal ter wereld inspireert, in staat stelt en in hen investeert. Vanuit de overtuiging dat talent overal aanwezig is, maar kansen niet, nemen we de barrières voor ondernemerschap weg zodat meer mensen duurzame bedrijven kunnen starten die zinvolle problemen oplossen, innovatie stimuleren en levens verbeteren. We werken samen met ondernemers over de hele wereld via onze residencies in 26 steden verspreid over zes continenten – Amsterdam, Austin, Berlijn, Bangalore, Jakarta, Londen, New York, Singapore, Stockholm, Sydney en nog veel meer. Als verlengstuk van het team van onze oprichters, steunt onze wereldwijde gemeenschap hen vanaf het begin en blijft hen steunen met teamvorming, diepgaande validatie van het bedrijfsmodel, startkapitaal, wereldwijde schaalvergroting en vervolgfinanciering, met een persoonlijke passie die verder gaat dan traditionele investeringen. Tot nu toe hebben we in meer dan 1.000 startups geïnvesteerd die baanbrekende oplossingen bieden in alle sectoren, met als doel om er tegen 2030 meer dan 6.000 te kunnen steunen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht