Industry Wire

Geplaatst door Instore Communication

Anytime, Anyplace, Anywhere: narrowcasting voor franchise-organisaties

Deze contentapplicatie – message-manager™ – voorziet in de behoefte van franchiseformules, aan een narrowcastingplatform dat voorziet in centrale controle en locale flexibiliteit.

Het narrowcastingplatform is operationeel van start gegaan met de franchise organisatie FFC uit Zeist.
Het Narrowcasting traject heeft als doelstelling impulsaankopen te stimuleren. In de vestigingen worden schermen nabij de kassa geïnstalleerd waardoor de bezoeker gegarandeerd wordt bereikt. De content bestaat uit zowel productadvertenties van de franchiseorganisatie, huisleveranciers en doelgroep-adverteerders. De actuele redactionele items worden aangeleverd door PCM Uitgevers. Het project is deze week gestart.

Bijzonder binnen dit traject is het gebruik van de message-manager™ als onderdeel van het narrowcastingplatform. Dit is de contentapplicatie, ontwikkeld door Instore Communication en afgestemd op de vraag van diverse franchiseformules.

Met de message-manager™ kan de formule-manager de uitzendingen per locatie aansturen en controleren, terwijl de individuele ondernemer locaal zijn acties kan inbrengen en afstemmen op doelgroep en voorraad.
Hierdoor is de organisatie zowel instaat snel en flexibel op locaal niveau wijzigingen door te voeren, als de huisstijl en het centrale promotiebeleid van de formule te bewaken.

Met de message-manager™ kan de formulemanager overal en op ieder gewenst moment via internet de uitzendingen per locatie aansturen en controleren. Anytime, anyplace, anywhere !
Het platform kent een zogenaamde contentbibliotheek waarin allerlei content voorradig is. Deze bibliotheek kan voortdurend worden aangevuld met nieuwe productuitingen en acties zoals foto’s, video, visuals en standaard templates. Het hoofdkantoor verzorgt de centrale aansturing, waarbij huisstijl en kwaliteit bewaakt worden qua content. Tegelijkertijd kan de individuele cafetariaondernemer op locatie door middel van de message-manager™ en via de contentbibliotheek zijn eigen acties eenvoudig samenstellen met foto’s, video, teksten, etc..

De message-manager™ is een eenvoudige applicatie, vormgegeven vanuit het principe ‘what you see is what you get’. Wanneer de ondernemer geen acties wenst te selecteren wordt automatisch de reguliere uitzending uitgezonden.

FFC (Fastfood Concept)
is de grootste formulebeheerder binnen de fastfood branche van Nederland. Bijna 260 fastfood restaurants zijn reeds aangesloten bij FFC en dit aantal groeit nog steeds.

Instore Communication opereert als service provider waarbij het retail- en horecalocaties voorziet van digitale schermen die centraal worden beheerd en waar hoogwaardig videomateriaal naar toe wordt uitgezonden via breedband verbinding. Dit videomateriaal wordt gedeeltelijk intern vervaardigd en bestaat uit entertainment, infotainment en advertenties.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht