Industry Wire

Geplaatst door PRGoeroes

April is Maand van Artificial Intelligence in regio Utrecht

Regio Utrecht tovert april om tot de Maand van AI. De hele maand is er extra aandacht voor Artificial Intelligence met de AI Parade, veel events, een blogserie, podcasts, het tweejarig bestaan van de AI Hub Midden Nederland, en meer.

Elke dag zien we nu al toepassingen van AI om ons heen. Ook in de regio Utrecht zien we dat er al honderden bedrijven zijn die actief bezig zijn met AI. Tijdens de Maand van AI wordt getoond wat er allemaal gebeurt op dit gebied in de regio Utrecht.

“De Maand van AI is een mooie samenkomst van heel veel verschillende initiatieven over AI, zowel landelijk als regionaal. We gaan de strategie van de AI Hub Midden Nederland vernieuwen en meer laten landen binnen de ecosystemen om zo de AI community verder te kunnen laten groeien. Bedrijven die graag in ons ecosysteem willen worden opgenomen, nodigen we van harte uit om deel te nemen aan één van de evenementen of contact op te nemen met ons”, zegt Frederique Zonnevylle, projectmanager AI Hub Midden Nederland.

AI Parade
De Maand van AI start op 11 april in de bibliotheek aan de Neude in Utrecht. De AI Parade is een reizende tentoonstelling die mensen laat kennismaken met AI en het gesprek laat voeren over de inzet en invloed op de samenleving. Aan de hand van verhalen en alledaagse voorbeelden wordt duidelijk hoe AI al onderdeel van ons leven is.

Op 12 april vindt het Nederlandse AI Congres 2023 in de Jaarbeurs plaats, georganiseerd door de Nederlandse AI Coalitie. Met het thema ‘van aanjagen naar implementatie’ worden bezoekers uitgenodigd mee te denken en te praten over AI-toepassingen, de verbinding op te zoeken met andere bezoekers en te luisteren naar verschillende experts uit binnen- en buitenland.

Maar de activiteiten beginnen al eerder. Op 3 april organiseren de ROM Utrecht Region, de provincie Utrecht en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV een bijeenkomst over de Innovatie Roadmap Slimme Energiesystemen. En op 6 april organiseert BG.Legal een webinar over de kansen en risico’s van AI-afbeeldingen en auteursrecht.

AI Hub Midden Nederland
Op dinsdag 11 april wordt de Maand van AI officieel geopend tijdens een lunch met de partners van de AI Hub Midden Nederland in de Bibliotheek Utrecht. Tijdens deze lunch vieren we ook het tweejarig bestaan van de hub.

De AI hub Midden-Nederland is in februari 2021 opgericht. De hub geeft een boost aan de digitale innovaties in de Utrecht Region en is dé plek waar ondernemingen, overheden en kennisinstellingen elkaar op het gebied van AI kunnen ontmoeten en inspireren. De hub focust zich vooral op de thema’s Gebouwde Omgeving, Cultuur en Media, Mobiliteit, Energie en Duurzaamheid en Gezondheid en Zorg.
Doe mee!

Organiseer jij ook een activiteit over AI in april? Of heb je een blog die je graag wilt delen? Laat het ons weten! Stuur een mail naar aihub@romutrechtregion.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht