Industry Wire

Geplaatst door Atos

Atos opnieuw uitgeroepen tot meest duurzame IT-bedrijf

Amstelveen, 30 september 2019 – Atos heeft opnieuw een vermelding gekregen als het meeste duurzame IT-bedrijf op zowel de Dow Jones Sustainability Index World als de Dow Jones Sustainability Index Europe. Dit resultaat is te danken aan haar voortdurende investeringen op het gebied van duurzaamheid. Bovendien kreeg de Groep kort geleden de status ‘Gold’ van EcoVadis voor haar prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De Dow Jones Sustainability Index is gebaseerd op het Corporate Sustainability Assessment: een jaarlijkse evaluatie van ruim 3.500 beursgenoteerde bedrijven. Het is een internationale index die de financiële prestaties monitort van bedrijven met een focus op duurzaam ondernemen. Atos heeft niet alleen haar leidende positie als meest duurzame IT-bedrijf behouden. Ook staat zij met een score van 82 op in totaal 100 punten – een verbetering met vier punten in vergelijking met 2018 – opnieuw bovenaan de ranglijst van 65 internationale IT-dienstverleners. Atos onderscheidt zich door haar sterke prestaties in drie categorieën: het milieu, economie en de samenleving. Voor de eerste keer behaalde de IT-dienstverlener de beste score voor sociale en milieutechnische dimensies.

Atos kreeg onlangs ook de status ‘Gold’ toegekend van EcoVadis voor haar prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met de beste score ooit van 80 uit 100 punten behoort de Groep tot de top van bedrijven die in de volgende categorieën zijn beoordeeld: milieu, arbeidsomstandigheden, eerlijke bedrijfsvoering en beheer van de bevoorradingsketen. Atos geeft daarnaast uitdrukking aan haar strategie op het gebied van MVO door zich ervan te verzekeren dat haar belangrijkste 250 leveranciers door EcoVadis zijn beoordeeld op hun MVO-prestaties.

“Atos’ aanvullende financiële prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid krijgen dit jaar opnieuw een vermelding op de Dow Jones Sustainability Index World en de Dow Jones Sustainability Index Europe. Ook krijgen we opnieuw de status ‘Gold’ van EcoVadis”, vertelt Thierry Breton, bestuursvoorzitter en CEO van Atos. “Deze erkenning weerspiegelt onze focus op een geïntegreerde aanpak die zowel ons bedrijf, onze medewerkers en onze klanten als ons leveranciers omvat. Deze aanpak is verankerd in onze dagelijkse werkzaamheden en in onze strategie.”

“We feliciteren Atos met deze vermelding op de DJSI World en de DJSI Europe. De SAM Corporate Sustainability Assessment heeft de lat opnieuw hoog gelegd bij de beoordeling van welke bedrijven het beste zijn toegerust in te spelen op uitdagingen en mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. Dit jaar bestaat de Dow Jones Sustainability Index twintig jaar en dat weerspiegelt het belang van deze index voor het meten en verbeteren van duurzame prestaties”, zegt Manjit Jus, hoofd ESG Ratings van RobecoSAM.

De online versis van Atos’ MVO-rapportages kunnen hier worden geraadpleegd.

###

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht