Industry Wire

Geplaatst door Audigent

Audigent opent kantoor in Nederland

Amsterdam, 28 mei 2024 – Het Amerikaanse Audigent maakt vandaag bekend in Amsterdam een nieuw kantoor te hebben geopend. Met een omzet van meer dan $ 100 miljoen in 2023 is Audigent een van de meest succesvolle bedrijven op het gebied van programmatic advertising, private marketplaces (PMP’s) en marketplace curation. Walter Aerts (34) is aangesteld als Country Manager voor de Benelux.

Uitbreiding binnen Europa
Audigent, dat door zowel Inc. als Deloitte in 2023 is erkend als een van de snelst groeiende programmatic bedrijven in Amerika, staat vooral bekend om de wijze waarop zij technologieën zoals kunstmatige intelligentie en machine learning inzetten om first-party data te combineren met kwalitatieve, digitale advertentieruimte. Naast het opbouwen van nieuwe partnerships met lokale adverteerders en mediabureaus zal het Amsterdamse kantoor een strategische rol spelen in de samenwerking met bestaande Audigent-klanten die ook in de Benelux actief zijn. 

Internationale carrière
Aerts komt bij Audigent met uitgebreide ervaring op de Europese advertentiemarkt en daarbuiten. Hij heeft bijna een decennium doorgebracht bij JustPremium waar hij in verschillende leidinggevende functies heeft bijgedragen aan de wereldwijde groei van het bedrijf, wat leidde tot de overname ervan door GumGum in 2021. Sindsdien is hij consultant op het gebied van adverteren/ad tech, met rollen als hoofd business development voor Opt Out Advertising, een bedrijf dat zich richt op duurzame, privacy-compatibele online advertentiemogelijkheden.

“Audigent is een echte vernieuwer in het activeren van data op een manier die adverteerders, uitgevers en consumenten ten goede komt,” zei Aerts. “Dit is het soort oplossing waar de Europese markt om vraagt, terwijl ze op zoek zijn naar conforme manieren om betrouwbare data toe te passen en echte resultaten te behalen. Ik ben blij dat ik bij Audigent instap en dat juist op het moment dat het bedrijf zijn internationale aanwezigheid uitbreidt om aan de marktvraag te voldoen.”

Bekroonde suite van PMP-producten
Drew Stein, CEO en medeoprichter van Audigent, legt uit wat het technologie- en dataplatform onderscheidt van andere aanbieders in de markt: Audigents benadering van programmatic advertising activeert gegevens van de aanbodzijde door inventory en gegevens samen te voegen tot maximale adresseerbaarheid, prestaties en efficiëntie voor mediakopers. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat gegevens op een 100 procent privacy-compliant manier worden verwerkt en vormt de basis van Audigents bekroonde suite van PMP-producten, waaronder Smart PMP’s, Contextual PMP’s en Cognitive PMP’s.

Chatwin
De expansie naar de Benelux is mede mogelijk gemaakt door Chatwin, een bureau opgericht door Enrico Quaroni en Richard Frankel, dat technologiebedrijven begeleidt bij wereldwijde groei en expansie, en hen helpt bij het opbouwen van internationale leiderschapsteams. Quaroni: “Audigent blijft groeien tijdens deze cruciale periode in de industrie, en we zijn enthousiast om hen te helpen de kans wereldwijd te benutten.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht