Industry Wire

Geplaatst door MyWheels

Autodelen via je smartphone met MyWheels Open

Landelijk autodeelplatform MyWheels introduceert de dienst MyWheels Open, waarmee autobezitters hun auto voor een vast maandbedrag laten uitrusten met een boordcomputer voor verhuur. Een doorbraak aangezien hiermee particulier autodelen 24 uur per dag mogelijk wordt, zonder tussenkomst van de verhuurder. De auto is namelijk direct te openen en te betalen via de smartphone.

MyWheels Open is een belangrijke stap in het verder laten groeien van particulier autodelen. MyWheels, een social enterprise zonder winstoogmerk, zet daarom vol in op nieuwe technologie om het voor autobezitters nog makkelijker te maken om hun auto te delen. Directeur Karina Tiekstra: “Autodelen is een belangrijk deel van het antwoord op de huidige klimaat- en mobiliteitsvraagstukken. Met MyWheels Open zorgen we ervoor dat particuliere auto’s 24 uur per dag beschikbaar kunnen zijn voor huurders.  Onze missie is het aantal auto’s in Nederland terugbrengen van 8 naar 1 miljoen, daarmee het verlagen van CO2 uitstoot en vergroten van leefbaarheid.”

Op 13 mei start de inschrijving voor de eerste 25 auto’s die gebruik mogen gaan maken van deze mogelijkheid. De lancering vind plaats op het ‘Make the world great again festival’ bij duurzame broedplaats De Ceuvel in Amsterdam.

Voor een vast bedrag per maand (€ 29,-) wordt een boordcomputer in de auto gebouwd. De auto kan via de smartphone gereserveerd, geopend en afgerekend worden. Inschrijven kan via de website (http://open.mywheels.nl). MyWheels maakt autodelen toegankelijk en geeft hiermee een nieuwe impuls aan autodelen.

MyWheels: autodelen sinds 1993

MyWheels is het langst bestaande deelplatform voor auto’s, waarbij het klassiek autodelen van de auto’s van MyWheels wordt gecombineerd met het verhuren door particulieren onderling. De missie van MyWheels is om van alle auto’s deelauto’s te maken en daarmee het wagenpark in Nederland drastisch te verlagen. MyWheels is een social enterprise en streeft niet naar winstmaximalisatie. Door autodelen te stimuleren wil MyWheels bijdragen aan minder CO2 uitstoot, leefbare buurten en sociale verbondenheid.

Meer informatie op www.open.mywheels.nl

Volg ons op Twitter/my_wheels en Facebook/MyWheelsNL

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht