Industry Wire

Geplaatst door Autonomy

Autonomy ondersteunt nieuwe nieuwsportaal Knipsel Info Service

Autonomy ondersteunt nieuwe nieuwsportaal Knipsel Info Service

IDOL indexeert ruim 15 miljoen documenten voor nieuwsportaal www.profactys.nl

Nieuwegein, 10 maart 2009 – Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen, ondersteunt met haar Meaning Based Computing technologie het nieuwe nieuwsportaal van Knipsel Info Service, Nederlands grootste knipseldienst. Professionals kunnen via het nieuwsportaal www.profactys.nl toegang krijgen tot voor hen relevante informatie, waarmee zij altijd zicht kunnen houden op ontwikkelingen in hun vakgebied. Autonomy wordt ingezet voor de verwerking van ongeveer 50.000 documenten per dag. De software werd geselecteerd vanwege de mogelijkheden op het gebied van conceptual search, schaalbaarheid en de taalonafhankelijkheid.

“In het verleden was het verwerken van nieuwscontent zeer kostbaar en tijdrovend door de menselijke handelingen die ermee gemoeid waren”, aldus Mark Reisz, CEO van Knipsel Info Service. “Legacy oplossingen zijn niet in staat ongestructureerde informatie te begrijpen, zoals Meaning Based Computing dat kan. Dankzij de software van Autonomy kunnen we vrijwel alle nieuwscontent van ieder datatype of taal automatisch verwerken, taggen en terugvinden. De technologie is een grote stap voorwaarts en vormt de kern van ons business model.”

De unieke Meaning Based Computing technologie van IDOL begrijpt de betekenis van alle ongestructureerde informatie, zoals nieuwsartikelen, blogs en printmedia. De software kan daarnaast patronen tussen verschillende delen van informatie herkennen en daardoor optimale gebruikerservaring bieden. Door gebruik te maken van deze oplossing kunnen vooruitstrevende organisaties als Knipsel Info Service de opzegkosten minimaliseren, klantloyaliteit belonen en het aantal geleverde knipsels verhogen, waardoor meer omzet wordt gerealiseerd. Innovatieve functionaliteiten, zoals conceptual search & retrieval, automatic hyperlinking, alerting en clustering, maken het voor gebruikers mogelijk om relevante content te vinden en te profiteren van suggesties die het systeem doet over thematisch gelijksoortige content.

“Dankzij Meaning Based Computing kunnen organisaties gemakkelijk omgaan met de overload aan informatie en er commerciële kansen uit halen”, aldus Victor Cohen, General Manager Noord-Europa bij Autonomy. “Wij zijn opgetogen over het feit dat Knipsel Info Service Autonomy heeft gekozen voor het ondersteunen van haar innovatieve nieuwsportaal.”

In de toekomst worden de conceptuele mogelijkheden van IDOL ook toegepast op het constant groeiende digitale archief van Knipsel Info Service, wat beschikbaar is via www.knipsel.nl. Daardoor hebben gebruikers altijd toegang tot real-time radio- en televisie-uitzendingen.

Meer informatie is beschikbaar op www.autonomy.com/idolserver.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht