Industry Wire

Geplaatst door Barracuda Networks

Awingu en Barracuda Networks bieden complete werkplekken voor de hybride cloud

Aartselaar (België), 3 januari 2018 Barracuda Networks heeft een samenwerking gesloten met het Vlaamse Awingu. Deze samenwerking combineert de beveiliging en eenvoud van Barracuda met de complete, op de browser gebaseerde werkplekoplossing van Awingu. Zo wordt het voor organisaties makkelijker om Awingu-werkplekken uit te rollen binnen een hybride cloudomgeving.

Awingu biedt het gemak en de eenvoud van platformonafhankelijke, mobiele werkplekken die enterprisegebruikers alles bieden dat zij nodig hebben – legacy en cloud toepassingen, documenten en data – op ieder gewenst device. Daarbij wordt gezorgd voor veilige toegang tot toepassingen en bestanden, zonder dat kwetsbare endpoints ingericht en beheerd hoeven te worden. De toepassingen en de data kunnen gehost worden in de Microsoft Azure cloud of on-premise, waarna een veilige verbinding wordt gelegd met de browserwerkplek van Awingu.

“We zijn blij met deze samenwerking met Barracuda, waarmee we service providers een eenvoudige oplossing bieden om hun business te vergroten”, zegt Walter Van Uytven, CEO van Awingu. “Voor organisaties is dit eigenlijk een ‘no-brainer’, waarbij geen data worden opgeslagen op de devices van eindgebruikers en er slechts zeer weinig aangepast hoeft te worden aan de ICT-infrastructuur van organisaties. Deze samenwerking biedt een optimale combinatie van security en eenvoud voor service providers en hun klanten.”

“De combinatie van Awingu en Barracuda’s Nex Gen Firewall biedt organisaties de mogelijkheid om makkelijk over te stappen op de Microsoft Azure cloud”, zegt Chris Dial, Director of Cloud ISV’s bij Microsoft.

“Onze firewalls zijn ontworpen voor nauwe integratie met de beheeromgeving van publieke cloud aanbieders. Als een organisatie zijn toepassingen migreert naar de publieke cloud, zijn traditionele on-premises firewalls vaak niet geschikt voor de publieke cloud omgeving. Onze Cloud Generation firewalls zijn juist ontworpen voor optimale integratie met de publieke cloud”, zegt Kristof Vanderstraeten, Sales Director Cloud Security EMEA, Barracuda Networks. “De combinatie met de eenvoudige en platformonafhankelijke werkplekken van Awingu biedt MKB-ondernemingen een veilig en naadloos migratiepad naar de cloud.”

Meer informatie over de samenwerking tussen Awingu en Barracuda is te vinden op www.awingu.com/barracuda.

Over Awingu

Awingu is een complete, op de browser gebaseerde werkplek. Het stelt gebruikers in staat om te werken en samen te werken via ieder apparaat dat HTML5-browsers ondersteunt, waar zij zich ook bevinden. Als een turn-key cloud oplossing biedt Awingu organisaties het gemak van platformonafhankelijke mobiliteit en biedt gebruikers daarbij alles dat zij nodig hebben om productief te zijn: legacy en cloud toepassingen, documenten en data. De werkplekken van Awingo vergen geen configuratie en geen enkele client software installatie, hetgeen uitrol en beheer zeer eenvoudig maakt. Het hoofdkantoor van Awingu is gevestigd in Gent, België. Het bedrijf heeft tevens vestigingen in de VS. Kijk voor meer informatie op www.awingu.com.

 

Over Barracuda Networks

Barracuda (NYSE: CUDA) vereenvoudigt IT met voor de cloud geschikte oplossingen waarmee klanten hun netwerken, toepassingen en data kunnen beschermen, ongeacht waar deze zich bevinden. Deze krachtige, gemakkelijk te gebruiken en betaalbare oplossingen worden gebruikt door ruim 150.000 organisaties over de hele wereld. Ze zijn beschikbaar als appliance, als virtuele appliance en in configuraties voor de cloud en voor hybride omgevingen. Het businessmodel van Barracuda is gericht op het bieden van waardevolle, op abonnementen gebaseerde IT-oplossingen die end-to-end netwerk- en databescherming bieden. Kijk voor meer informatie op www.barracuda.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht