Industry Wire

Geplaatst door AWS

AWS lanceert AWS Healthcare Accelerator voor gelijke kansen in de gezondheidszorg

Amsterdam, 25 Mei 2022 – Amazon Web Services (AWS) lanceert zijn volgende AWS Healthcare Accelerator om met behulp van de cloud verschillen in de gezondheidszorg aan te pakken.

De accelerator bouwt voort op andere inspanningen die AWS op dit gebied heeft gelanceerd, waaronder het AWS Health Equity Initiative, een driejarige wereldwijde verbintenis van $40 miljoen ter ondersteuning van innovaties op dit gebied. Zowel het Health Equity Initiative als de Healthcare Accelerator maken deel uit van AWS for Health, een aanbod van AWS-diensten en AWS Partner Network-oplossingen die zijn ontworpen om organisaties te helpen het innovatietempo te verhogen, het potentieel van gezondheidsgegevens te ontsluiten en meer gepersonaliseerde benaderingen voor therapeutische ontwikkeling en zorg te ontwikkelen.

De accelerator gaat wereldwijd tien startups ondersteunen via een technisch en zakelijk mentorschapsprogramma van vier weken. Startups met een focus op een of meer van de volgende gebieden komen in aanmerking: verbetering van de toegang tot gezondheidsdiensten, vermindering van ongelijkheden door het aanpakken van sociale gezondheidsdeterminanten, en het gebruik van gegevens om rechtvaardige en inclusieve zorgstelsels te bevorderen. Daarnaast moeten zij activiteiten in de Verenigde Staten (VS) hebben. Deelnemende startups komen in aanmerking voor:

  • Tot $ 25.000 in AWS-promotiecredits
  • Connecties met durfkapitaalbedrijven via AWS’ innovatienetwerk
  • Samenwerkingsmogelijkheden met andere AWS-zorgklanten en -partners
  • Gespecialiseerde AWS-training en begeleiding door domein- en technische materiedeskundigen
  • Begeleiding bij bedrijfsontwikkeling en fondsenwerving door AWS medewerkers en acceleratorprogramma’s
  • Go-to-market-planning

Aanmeldingen voor de AWS Healthcare Accelerator van 2022 gaan vandaag open. Voor meer informatie of om je aan te melden, bezoek de AWS Healthcare Accelerator pagina.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht