Industry Wire

Geplaatst door AWS

Azerion tilt machine learning naar een hoger niveau met AWS Cloud

Amsterdam, 19 januari 2022 – Azerion, het digitale entertainment- en mediaplatform, kondigt aan dat het Amazon Web Services (AWS) heeft geselecteerd als voorkeurscloudprovider. Samen met AWS richt Azerion zich op drie belangrijke pijlers: kostenoptimalisatie, time-to-market en security. Deze focus is gekozen met het doel om nieuwe games sneller op de markt te brengen en tegelijkertijd de ervaringen van gamers met bestaande games te verbeteren.

Azerion vond, door te werken met AWS, een oplossing om hun IT-investering te kunnen monitoren en verlagen. Met behulp van AWS zijn de IT-kosten van Azerion in slechts twee jaar tijd met ongeveer een derde verminderd. Daarnaast heeft Azerion het merendeel van de prioriteiten van het team kunnen richten op het verbeteren van producten in plaats van het beheer van het IT-platform en de infrastructuur. Dit heeft ertoe geleid dat Azerion ongeveer 75% meer tijd kon besteden aan het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van de gebruikerservaring.

Een samenwerking tussen Azerion en het prototype team van AWS heeft een ‘proof of concept’ opgeleverd met behulp van Amazon Sagemaker, Amazon EMR en Amazon ECS services. Het resultaat van deze gezamenlijke inspanning is een machine learning-oplossing voor het voorspellen van de kans op een advertentieverkoop voor uitgaande advertentiebiedingsverzoeken. Door het afremmen van het volume van biedingsverzoeken waarvan de kans op een betaalde impressie het kleinst wordt geacht, is er een daling van ongeveer 30% in de kosten voor uitgaand verkeer. In aanvulling hierop zijn verdere besparingen mogelijk op computationele middelen die nodig zijn om de verbindingen op afstand te onderhouden, naast aanzienlijke verbeteringen in de responstijden van het Azerion platform. De migratie van de ad server workloads naar infrastructuur die gebruik maakt van Graviton processors, uniek voor de cloud systemen van AWS, resulteerde in naar schatting een extra besparing van 10% op de computationele kosten, vergeleken met de eerder gebruikte x86-64 gebaseerde architectuur.

Daan Boekestein, VP Product bij Azerion, zegt: “Alles bij Azerion draait in de AWS Cloud – alle systemen en alle data. Wanneer je een snelgroeiend bedrijf bent, zijn IT-robuustheid, wendbaarheid en financiële optimalisatie van groot belang. Door gebruik te maken van AWS Cloud kan ons team zich richten op het bieden van toegevoegde waarde aan miljoenen van onze gamers wereldwijd en het kunnen ontwikkelen van een unieke game-ervaring door snel te innoveren.”

Over Azerion:

Azerion is een snelgroeiend en toonaangevend pan-Europees digitaal entertainment- en mediaplatform. Het geïntegreerde platform van Azerion biedt technologische oplossingen om de aankoop en verkoop van digitale reclame te automatiseren voor mediakopers en -verkopers. Content makers, digitale uitgevers en adverteerders werken samen met Azerion om miljoenen mensen over de hele wereld te bereiken, die games en entertainmentconcepten spelen, om betrokkenheid, loyaliteit te vergroten en e-commerce te stimuleren. Sinds de oprichting in 2014 door twee Nederlandse ondernemers, heeft Azerion een snelle expansie doorgemaakt dankzij organische groei en strategische overnames. Het hoofdkantoor van Azerion is gevestigd in Amsterdam, Nederland.

Azerion heeft een voorgestelde bedrijfscombinatie met EFIC1 aangekondigd, die na voltooiing voor Azerion zal resulteren in het worden van een beursgenoteerde onderneming aan Euronext Amsterdam.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht