Industry Wire

Bedrijfsapps steeds populairder in het mkb

Delft, 23 januari 2014 – Een mijlpaal voor softwareleverancier Exact: Het aantal apps voor Exact Online in het Exact App Center is in 2013 verdrievoudigd. Nog niet eerder is voor Exact Online zo’n snelle ontwikkeling van apps te gezien geweest. Daarnaast is het aantal softwarepartners gegroeid naar veertig sinds de introductie ruim een jaar geleden. Het Exact App Center is een online winkel met aanvullingen op de bedrijfssoftware van Exact, gesorteerd op branche, oplossingsgebied en productlijn. Klanten kunnen de apps apart bestellen en installeren bovenop het huidige Exact-pakket.

ERP voor het mkb
Het midden- en kleinbedrijf heeft meestal een beperkt aantal mensen en financieel kapitaal beschikbaar. Software moet dan ook zoveel mogelijk werk uit handen nemen. Het Exact App Center is er om ondernemers te helpen. Een Exact Online-klant kan door middel van het App Center steeds meer relevante apps aansluiten op zijn financiële software. Zo is het voor een winkelier mogelijk een koppeling van het kassasysteem aan de boekhoudsoftware te maken waardoor real-time inzicht ontstaat in de voorraad. Een productiebedrijf kan bovenop Exact Online Productie kiezen voor een tijdregistratie app waardoor kostprijzen real-time bijgehouden kunnen worden. Ook zijn er webshop-eigenaren die naast Exact Online kiezen voor branchespecifieke apps waardoor bestellingen en betalingen geïntegreerd worden in de boekhouding.

Branchespecifieke apps
Het Exact App Center heeft apps in een groot aantal categorieën, zoals accountancy, e-commerce (webshops), educatie, groothandel, productie, retail en zakelijke dienstverlening. Populaire apps zijn scanoplossingen. Deze apps vertalen facturen automatisch naar een voorgestelde boeking in Exact Online. Accountants zijn momenteel geïnteresseerd in apps die voorzien in extra rapportagemogelijkheden en trendanalyses waarmee ze snel inzicht hebben in de verwachte bedrijfsresultaten van een klant. Hierdoor kunnen ook mkb-ondernemers beschikken over een eenvoudig en betaalbaar ERP-systeem, afgestemd op de specifieke behoeften van de onderneming.

Martijn Feekes, manager ecosysteem & App Center bij Exact: “De groei en de omvang van het aantal apps in het Exact App Center laat goed zien dat er een brede behoefte in de markt is. De combinatie van de extra functionaliteiten die onze partners ontwikkelen bovenop Exact Online, zorgt ervoor dat ondernemers geleidelijk kunnen uitbouwen. Uiteindelijk willen we het voor onze klanten steeds makkelijker maken om additionele software uit te proberen; met één druk op de knop. Zo kan de klant precies de oplossing samenstellen die nodig is om de concurrentie de baas te blijven.”

Meer informatie over het Exact App Center is hier te vinden: http://www.exact.nl/appcenter.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht