Industry Wire

Geplaatst door Databricks

Beeldgeneratie voor bedrijven: Databricks en Shutterstock lanceren ImageAI

Nieuw tekst-naar-beeld-diffusiemodel laat organisaties betrouwbare afbeeldingen genereren met een hoge getrouwheidswaarde 

Amsterdam, 14 juni 2024 — Data- en AI-bedrijf Databricks en Shutterstock onthullen deze week Shutterstock ImageAI, Powered by Databricks: een tekst-naar-beeld generatief AI-model speciaal ontworpen voor zakelijk gebruik. ImageAI is gebouwd met behulp van de geavanceerde mogelijkheden van Databricks Mosaic AI en is uitsluitend getraind op de beeldbank van Shutterstock. ImageAI genereert op maat gemaakte, hoogwaardige en betrouwbare afbeeldingen voor specifieke zakelijke behoeften.

Organisaties die afbeeldingen van hoge kwaliteit nodig hadden, waren voorheen beperkt tot enkele opties: een geschikte afbeelding zoeken uit een verzameling licentieerbaar materiaal of zelf beeldmateriaal verzorgen. Tegenwoordig kunnen ze zich ook wenden tot AI-gegenereerde afbeeldingen, maar die modellen worden vaak getraind op data die mogelijk niet voldoen aan zakelijke eisen. Bovendien kan het zo zijn dat deze modellen niet geïntegreerd zijn in bedrijfsapplicaties, waardoor de noodzakelijke data governance en observeerbaarheid ontbreken.

Dankzij ImageAI kunnen bedrijven nu AI gebruiken om snel en met vertrouwen fotorealistische afbeeldingen met een hoge resolutie te genereren voor commercieel gebruik. Het model is namelijk volledig getraind op de vertrouwde en gecureerde Shutterstock-collectie. Dit hoogwaardige beeldgeneratiemodel is gebouwd op het Databricks Data Intelligence Platform met Mosaic AI tooling. Door gebruik te maken van de veiligheid, betrouwbaarheid en snelheid van Mosaic AI Model Training hebben Shutterstock en Databricks ImageAI in slechts enkele weken getraind. Klanten van Databricks kunnen ImageAI leveren via Mosaic AI Model Serving om het model eenvoudig in te passen in het bestaande beleid voor databeheer.

“Wij geloven dat bedrijven de controle kunnen en moeten hebben in de bouw van aangepaste generatieve AI-modellen op basis van hun eigen data. Shutterstock biedt een van de meest uitgebreide visuele datasets ter wereld en we zijn blij dat ze ervoor gekozen hebben om hun hoogwaardige tekst-naar-beeldmodel op het Databricks Data Intelligence Platform te bouwen”, zegt Naveen Rao, Vice President AI bij Databricks. “We hebben al duizenden maatwerkmodellen voor onze klanten getraind en we verwachten dat nog veel meer marktleiders als Shutterstock modellen zullen bouwen die door Databricks worden aangedreven om als dienst aan te bieden.”

“Shutterstock is verheugd om ImageAI samen met Databricks tot leven te brengen. Deze samenwerking onderstreept onze toewijding om verantwoorde AI te bevorderen en onze klanten innovatieve tools te bieden om hun creatieve workflows te verbeteren”, zegt Aimee Egan, Chief Enterprise Officer bij Shutterstock. “Of het nu gaat om marketing, design of productbehoeften, ImageAI creëert betrouwbare visuals voor bedrijven. Het biedt ongeëvenaarde maatwerkopties en veiligheid voor zakelijk gebruik, en klanten kunnen worden beschermd door middel van vrijwaring van Shutterstock. Het is een belangrijke stap voorwaarts in de integratie van AI in contentcreatie.”

De voordelen van Shutterstock ImageAI, Powered by Databricks zijn onder meer:

  • Vertrouwde output: Organisaties kunnen afbeeldingen genereren die aan al hun eisen voldoen, met het vertrouwen dat het model volledig is getraind op de eigen, doorgelichte beeldbank van Shutterstock. Voor extra bescherming hebben Shutterstock-klanten daarnaast de optie om vrijwaring te ontvangen op de output.
  • Aanpasbaar aan unieke zakelijke vereisten: Binnen enkele seconden kunnen organisaties een hoogwaardige nieuwe afbeelding genereren die voldoet aan hun unieke vereisten. In de toekomst kunnen organisaties het model verfijnen met hun huisstijl door gebruik te maken van Databricks Mosaic AI Model Training om beelden te genereren die uniek zijn voor de look & feel van hun bedrijf.
  • Veilige integratie met bedrijfsapplicaties: ImageAI is beschikbaar in Databricks, wat betekent dat ondernemingen het model als een API call in hun toepassingen kunnen integreren en tegelijkertijd gebruik kunnen maken van automatische governance en monitoring.

Ondernemingen die zich op vergelijkbare wijze willen onderscheiden en hun klanten unieke ervaringen willen bieden met generatieve AI, kunnen efficiënt hun eigen maatwerkmodellen bouwen met behulp van het Databricks Data Intelligence Platform.

Beschikbaarheid                                                                                                              Shutterstock ImageAI, Powered by Databricks is vanaf vandaag beschikbaar in private preview op Databricks Mosaic AI Model Serving en live op Shutterstock.com. Lees voor meer informatie over ImageAI de blog Mosaic Research of bezoek de Shutterstock ImageAI-pagina.

Over Shutterstock                                                                                                          Shutterstock, Inc. (NYSE: SSTK) is een toonaangevende partner voor transformatieve merken, digitale media en marketingbedrijven die de wereld in staat stelt om met vertrouwen te creëren. Met miljoenen makers over de hele wereld en een gedurfde benadering ten aanzien van productinnovatie is Shutterstock het toonaangevende wereldwijde platform voor licenties van de meest uitgebreide en diverse collectie hoogwaardige 3D-modellen, video’s, muziek, foto’s, vectoren en illustraties. Shutterstock biedt de meest uitgebreide selectie hulpmiddelen om verhalen tot leven te brengen – van ’s werelds grootste contentmarkt en redactionele toegang tot het laatste nieuws en topentertainment tot het all-in-one platform voor contentbewerking en de productieservice voor studio’s – allemaal met behulp van de nieuwste innovatieve technologie.

Over Databricks
Databricks is hét data- en AI-bedrijf. Meer dan 10.000 organisaties – waaronder Comcast, Condé Nast, Grammarly en ruim 50% van de Fortune 500 – vertrouwen op het Databricks Data Intelligence Platform om data, analytics en AI te verenigen. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco, met locaties over de hele wereld – waaronder Amsterdam. Databricks is opgericht door de initiatiefnemers van Apache Spark, Delta Lake en MLflow. Volg Databricks op Twitter, LinkedIn en Facebook of ga voor meer informatie naar www.databricks.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht