Industry Wire

Geplaatst door Cocktailtimes

Bezorgdienst cocktailbar groot succes

Voor veel ondernemers zijn het vreemde tijden. Ook voor Daniel Smit van Cocktailtimes. Normaal gesproken staat hij deze maanden met zijn cocktailbar op feesten en evenementen. Tijdens de corona-crisis bezorgt hij zijn cocktails aan huis of op kantoor. ‘’Juist nu verdienen mensen een lekkere cocktail’’.

Drukke week
Aan bezorgen deed Smit tot anderhalve week geleden niet. Sinds alle evenementen noodgedwongen zijn afgelast, heeft hij hier verandering in gebracht. Geheel in bartender-stijl, inclusief schort en strik, levert hij zijn cocktails af. Smit: ‘’Opeens gaan al je geplande opdrachten niet door en het ziet er naar uit dat dit zo blijft tot 1 juni. Daarom zijn we gestart met het bezorgen van Cocktails. Daar bleek vraag naar. De afgelopen week kwamen er tientallen bestellingen binnen. Ik had dat niet per sé verwacht, maar ik snap het wel. Juist in deze onzekere tijden willen mensen genieten. Of onze cocktails worden cadeau gedaan aan vrienden en familie als waardering voor hun harde werken of voor het doen van de boodschappen. Dan heb je toch een bijzonder cadeau’’.

Logistiek uitdagend
Het bezorgen is wel even anders dan Smit gewend is: ‘’Normaal gesproken staan we de hele avond op dezelfde locaties. Dan hebben we een piekmoment en kunnen we knallen. We werken altijd met vers fruit en goed ijs. Daar is onze werkwijze op locatie op ingericht. Het bezorgen is voor ons compleet nieuw, maar we wilden onze kwaliteitsstandaarden behouden. Dat was een voorwaarde. Na kort experimenteren hebben we besloten het ijs los van de cocktail te leveren. Zo kunnen we het ijs makkelijker gekoeld houden en wordt de cocktail niet waterig. Thuis hoeven mensen dan alleen maar het ijs in een glas te doen en de cocktail er overheen te schenken. Rietje en garneringen leveren we standaard bij een bestelling. Blijkbaar vallen de cocktails in de smaak, want we zien mensen die vorige week besteld hebben alweer bestellingen plaatsen voor dit weekend’’.

Verschillende cocktails
Bestellen kan eenvoudig via www.cocktailtimes.nl. Daar kunnen mensen kiezen uit vier verschillende cocktails: Mojito, Gin-Tonic, Sex on the Beach en Dark ’N Stormy. De cocktails kunnen worden besteld vanaf 0,5 liter (2 ruime glazen) tot 1,5 liter (7 tot 8 glazen) en worden geleverd in een mooie glazen pot.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht