Industry Wire

Geplaatst door Appmachine

Binnen 2 minuten een website plus webshop met AppMachine’s Impress.ly

juni 2016, Heerenveen – Binnen twee minuten een mobiele website maken voor alle schermen, van smartphone tot en met desktop. Dat kan met Impress.ly: software waarmee je snel zelf een website maakt. Daarnaast introduceert de Nederlandse softwareontwikkelaar de mogelijkheid voor ondernemers om snel en eenvoudig een eigen webshop te maken.

Impress.ly wil onder meer kleinere bedrijven, horeca, zzp’ers en artiesten de mogelijkheid bieden zich snel online en op mobiel te presenteren. Met Impress.ly maken zij binnen een paar minuten eenvoudig een eigen website, die zich op smartphones gedraagt als een app – met het gebruiksgemak dat we van apps gewend zijn. Bedrijven die nog geen mobielvriendelijke website hebben, maken met Impress,ly eenvoudig  een nieuwe mobiele website – wat tot voor kort een tijdrovende klus was, verkort Impress.ly nu tot slechts twee minuten. Ze krijgen er automatisch een desktopversie van hun nieuwe mobiele website bij.

Naast het maken van een mobiele website voeg je met Impress.ly ook heel eenvoudig een webshop toe. Via smartphone, desktop of tablet is het vervolgens heel eenvoudig om producten toe te voegen, voorraad te beheren en bestelstatus te wijzigen. Ook het instellen van kortingen en coupons, en het automatisch verzenden van facturen is met de webshop zo gepiept. Klanten kunnen vervolgens betalen met iDEALl, PayPal of creditcard. Zo bied je klanten de beste winkelervaring op een smartphone, en krijg je zelf diepgaand inzicht in hun koopgedrag.

Impress.ly is ontwikkeld door AppMachine – maker van software waarmee iedereen zelf mobiele apps kan bouwen – en doorbreekt de grens tussen app en website. Impress.ly werkt met een zogeheten crawler en zoekt online naar bestaande informatie over een bedrijf of persoon. Die informatie, zoals openingstijden, adresgegevens en social media, wordt gecombineerd met gevonden huisstijlitems als foto’s, logo’s en kleuren. Zo heeft de gebruiker binnen twee minuten een mobiele website die altijd up-to-date is.

Creatie van de website is grotendeels geautomatiseerd en kan zelfs met een smartphone of tablet worden gedaan. Het aanpassen van inhoud, kleuren en lettertypes is kinderlijk eenvoudig, en ook dit kan via een smartphone, tablet of desktop. Zo maakt iedereen snel en zonder gedoe een online presentatie die optimaal functioneert op alle schermen en verschijnt in de mobiele zoekresultaten van Google.

Impress.ly is begin dit jaar al in de Verenigde Staten en Brazilië gelanceerd. Het maken van je eigen website met Impress.ly kan al vanaf 4,50 euro per maand. Een eigen webshop plus website maak je voor 7 euro per maand.

###

Over AppMachine en Impress.ly

AppMachine is een Nederlandse ontwikkelaar van online software.

In 2011 startte ze met de ontwikkeling van de AppMachine Designer, software voor de ontwikkeling van native apps voor iOS, Android en Windows Phone, waarmee beginners razendsnel een app kunnen maken en professionele appbouwers geavanceerde apps.

Begin 2016 lanceerde AppMachine Impress.ly; software waarmee iedereen zelf mooie websites kan maken. Je krijgt snel en simpel een website voor alle schermen en bent daarmee in een keer mobiel aanwezig. Een hoogwaardige responsive website is nu voor iedereen bereikbaar.
AppMachine is in 2011 opgericht door de bevlogen CEO Siebrand Dijkstra. Het bedrijf biedt werk aan veertig mensen en heeft kantoren in Boston, Rio de Janeiro en Heerenveen/Leeuwarden.

Ga voor meer informatie naar http://www.impress.ly of naar  http://www.appmachine.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht