Industry Wire

Geplaatst door Cryptokopen.nl

Bitcoin koers live zet handelaars aan tot actie

De mate waarin handelaars de Bitcoin koers live kunnen volgen is sterk bepalend voor hun handelsactiviteit. Dit ziet eigenaar van Cryptokopen.nl Thanh Lanh Tran wekelijks in belangrijke mate terugkomen op de diverse cryptocurrency handelsplatformen waarop hij actief is. De technologie en de adoptie van de cryptocurrency-industrie in zijn algemeenheid, zorgt dat er steeds meer koersen real-time te volgen zijn.

Bitcoin koers live bepaalt koop- en verkoopmomenten
Ook al besteden meer en meer handelaars kostbare tijd aan het uitvoeren van inhoudelijke technische analyses op de historische koersen van onder meer Bitcoin en de grotere altcoins, toch worden de daadwerkelijke koop- en verkoopmomenten bepaald door de Bitcoin koers live, zo constateert Tran:

Vaak hebben de meer doorgewinterde handelaars een aardig beeld van een bepaalde prijs waarop ze hun verlies of winst zullen pakken, maar toch blijft de live ontwikkeling van de koers leidend voor de prijs waarop een gemiddelde handelaar zijn of haar Bitcoin van de hand doet.

Exchanges 24/7 open – meer Scalpers en Day traders
Juist omdat cryptocurrency exchanges elke dag de hele dag geopend zijn, bevordert dit de wens om real-time inzicht in de Bitcoin koers te krijgen. De Bitcoin koers live kunnen volgen is dan ook een activiteit waar de meeste handelaars zich actief op richten.

Vooral omdat veel handelaars meerdere posities tegelijkertijd hanteren, is het prettig om de koersontwikkelingen real-time te volgen, zodat er tijdig ingespeeld kan worden op marktontwikkelingen die ertoe doen.

Het short term timeframe wordt überhaupt steeds populairder bij crypto traders. Het aantal scalpers (traders die meerdere trades per dag plaatsen) en aantal day traders (traders die een aantal trades per dag plaatsen) nemen stelselmatig toe, terwijl de groep swing en long term position traders verhoudingsgewijs afneemt.

“Live koersen volgen geeft gevoel van controle”
Het mag duidelijk zijn dat mensen graag zelf aan de knoppen willen zitten en zichzelf het liefste niet laten verrassen. Tran merkt op dat de mate waarin handelaars snel over hun vermogen kunnen beschikken en dat vermogen kunnen inzetten op recente marktontwikkelingen, sterk invloed heeft op de autonomie van deze mensen. Hij vervolgt:

Wanneer handelaars het gevoel hebben ‘in control’ te zijn, voelen zij zich gesterkt door een fundament wat hun keuzes en handelsstrategie onderbouwt. Live koersen volgen geeft een gevoel van controle en invloed. Zonder deze tools voelt handelen als het besturen van een schip zonder verlichting in het donker en daar wordt niemand enthousiast van.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht