Industry Wire

Geplaatst door Bitfindr

Bitfindr maakt investeren in ICO’s toegankelijk en veilig

Vanwege het grote succes van de Bitcoin verkennen steeds meer potentiële investeerders de mogelijkheden om te investeren in cryptocurrency. Met name ‘ICO’s’ (Initial Coin Offerings) worden steeds populairder. Voor particuliere investeerders is het echter heel moeilijk om de juiste ICO’s te selecteren. Speciaal voor deze consumenten lanceert Bitfindr het eerste Nederlandse ICO platform dat het mogelijk maakt om met zo weinig mogelijk risico in nieuwe coins te investeren. Bij de lancering van dit platform wil Bitfindr bovendien een samenwerking aangaan met de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Het kenmerkende aspect van ICO’s is dat hierin kan worden geïnvesteerd voordat de coins de handelsmarkt opgaan. Je koopt ze dus tegen de laagste openingsprijs. Resultaat: veel kans op een grote waardestijging. Maar als je als consument hierin wilt investeren, is het vaak erg moeilijk om te beoordelen hoe betrouwbaar het bedrijf is dat een specifieke ICO uitgeeft. “Dat is echt werk voor de internationale community”, zegt mevrouw Broers, directeur van Bitfindr. “Eén van onze co-founders is Ian Scarffe, een man die internationaal wordt gezien als een topspecialist op het gebied van ICO’s. Voor we ICO’s op Bitfindr plaatsen, verrichten we een onderzoek met de internationale community – een veiligheidsinstrument voor investeerders.”

Centraal platform

De nauwkeurige selectie van ICO’s is niet het enige voordeel van de werkwijze van Bitfindr, want een ander groot pluspunt is dat alle aankopen plaatsvinden vanaf één centraal platform. Broers: “Dit minimaliseert het risico op fouten tijdens de aankoop, waardoor het nu ook voor de onervaren consument mogelijk is om coins tijdens een ICO aan te kopen.” Bitfindr stuurt een emailalert wanneer de coin de markt opgaat en biedt ondersteuning bij de verkoop van de coins op precies het juiste moment.

Samenwerking met AFM

Een belangrijk doel van het platform van Bitfindr is structuur en veiligheid inbouwen in het investeren in coins tijdens een ICO. Jaarlijks zijn er honderden succesverhalen waarbij extreme rendementen worden behaald. Broers: “Deze verhalen maken ICO’s vanzelfsprekend heel populair, maar doordat ICO’s nog niet worden gereguleerd door de AFM, worden er in enkele gevallen scams opgezet. Dit betreft maar een heel klein percentage, want de meeste ICO-aanbieders hebben goede intenties. Maar elke scam is er één te veel. Daarom wil Bitfindr bij de lancering van haar platform een samenwerking aangaan met de AFM om ICO’s toegankelijk en veilig te maken voor de Nederlandse consument.”

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond