Industry Wire

Geplaatst door Dept

bol.com zwaait Sinterklaas uit in nieuwe kerstcampagne

De winkel van uitpakkers
Voor veel kerstfans in Nederland en België kan het gezelligste feest van het jaar niet vroeg genoeg beginnen. Voor deze vroege uitpakkers voert bol.com al sinds begin november online campagne met getargete communicatie, de inzet van influencers en mediapartnerships. Vanaf vandaag spreekt de online retailer met dezelfde boodschap een nieuwe doelgroep aan.

“Als lokale retailer snappen wij als geen ander dat veel kerstfans met jonge kinderen pas aan de slag gaan met kerst zodra Sinterklaas het land uit is. Voor velen is 6 december dan ook hét startschot om uit te pakken met kerstdecoratie en de kerstboom. En dat is waar wij ze mee kunnen helpen”, zegt Cecile van den Heuvel, Brand Communicatie Manager bij bol.com.

bol.com: De winkel van uitpakkers – TVC

Dag Sinterklaasje, Hello Christmas.
In de commercial is te zien hoe een gezin met veel plezier Sinterklaas uitzwaait om vervolgens, nog voordat hij de haven uit is, gelijk groots uit te pakken met kerst.

“Wij vroegen ons af hoe de goedheiligman zelf eigenlijk al het kerstgeweld ervaart. Dat bleek een enorm frisse insteek voor een kerstreclame met een flinke dosis bol.com humor”, legt Rob Voortman, Associate Creative Director bij Dept uit.

Met de campagne ‘De winkel van uitpakkers’, die te zien is op TV, radio, online, out of home, trams en via influencers, claimt bol.com de kerstwinkel van en voor uitpakkers te zijn. In ieder middel wordt het thema groot uitpakken zowel letterlijk als figuurlijk uitgevoerd.

3D Billboard

Uitpakken met Kersthuis op Funda
bol.com gaat nog een stap verder en pakt samen met de eigenzinnige makelaar Tim groots uit op Funda met een uitbundig kersthuis dat daadwerkelijk te koop staat. Speciaal voor de verkoop hulde hij een eengezinswoning in Schagen van top tot teen in kerstsferen met het uitgebreide kerstassortiment van bol.com. En geen plekje bleef onbenut.

Hi, wij zijn Dept – digital agency voor creativiteit, technologie en data. Wij helpen onze klanten met het bouwen en versnellen van hun digitale business door leidende digitale producten, diensten en campagnes te ontwikkelen. In Nederland werkt ons team van 600 Depsters dagelijks vol trots voor prachtige merken als bol.com, Eneco, Bugaboo, ABN AMRO, Univé verzekeringen en De Nederlandse Loterijen. www.deptagency.com/nl-nl.

Credits
Opdrachtgever: bol.com, Cecile van den Heuvel, Niels Moes, Danielle Snoeij, Kevin Soeters en Sophia Kerkhof
Bureau: Dept
ACD: Rob Voortman
Creatie: Luuk van de Put, Jurre van de Ven, Chris Groelle, Tim Menko, Max Kurstjens, Maarten Smeele
Strategie: Dennis Hamakers
Account & Project management: Thomas van Slooten, Eveline de Groot, Shaline Klein, Robin Bau Santos
RTV Producer: Marcel Ossendrijver
Productiemaatschappij: HazazaH
Regisseur: Jeroen Mol
Sound: Amp.Amsterdam en Earforce
Edit: MRTN
Grading en online: De Grot
Mediabureaus: Dentsu Nederland en Mindshare België
PR-bureau: Newslab
Art Department kersthuis: Jelier & Schaaf

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht