Industry Wire

Geplaatst door EEN Media

BookSpot neemt lezerscommunity Chicklit over

BookSpot breidt uit en neemt lezerscommunity Chicklit over van online mediabedrijf EEN Media. Een overnameprijs is niet bekend gemaakt.

Online platform Chicklit is een ontmoetingsplek voor vrouwelijke boekliefhebbers tussen de 14 en 55 jaar, dat zich richt op alle boekgenres die vrouwelijke lezers aanspreken, zoals roman, thriller, young adult, fantasie en kookboeken. Chicklit trekt per maand ruim 137.000 unieke bezoekers, en zorgt elke dag voor nieuwe content die onder andere bestaat uit recensies, artikelen, nieuws, trailers, interviews en winacties.

De overname van Chicklit is de eerste in een door BookSpot (onderdeel van Novamedia) geplande reeks van samenwerkingen, deelnames en/of overnames van branche gerelateerde organisaties.

Het faciliteren van een platform waar volop over boeken en lezen gepraat kan worden door lezers, past in de wens van BookSpot om het lezen van boeken te stimuleren. Uitgangspunt van BookSpot is dat plezier in lezen leidt tot méér lezen. Online communities zijn bij uitstek plekken waar de liefde voor boeken en lezen uitgedragen en beleefd wordt.

Georgios Petropoulos, directeur EEN Media vindt: “dat met de overname door BookSpot Chicklit in goede handen komt, bij een bedrijf dat het blijvend stimuleren van het lezen van boeken door jong en oud hoog in het vaandel heeft staan. We zijn dan ook verheugd in BookSpot de perfect passende partij te hebben gevonden om Chicklit.nl nog verder uit te bouwen, en wensen alle betrokkenen heel veel succes, en leesplezier.”

Voor de huidige bezoekers van Chicklit.nl verandert er niets: het platform blijft bestaan in zijn huidige vorm, blijft onafhankelijk en handhaaft de naam Chicklit.

Over BookSpot:

BookSpot (voorheen eci) wil dé online boekwinkel worden in Nederland en België. Zij werkt vanuit de overtuiging dat de wereld er beter, begripvoller en vrolijker van wordt als meer mensen lezen en wil er daarom voor zorgen dat meer mensen plezier beleven aan het lezen van boeken. Op www.bookspot.nl en www.bookspot.be draait alles om boeken: met inspirerende informatie en leestips, een breed assortiment, persoonlijk advies en een optimale beleving per genre.

Omdat BookSpot óók een boekenclub is in de zin der wet, mag BookSpot als enige in Nederland aan leden 20% korting op boeken geven.

BookSpot is onderdeel van social enterprise Novamedia. Novamedia werkt vanuit haar missie om bij te dragen aan een betere wereld en is vooral bekend als bedenker en eigenaar van diverse merken en goede doelen-loterijformats, waaronder de Postcode Loterijen, die inmiddels actief zijn in Nederland, Zweden, Duitsland en Groot-Brittannië. Het stimuleren van de verbindende en verrijkende kracht van lezen is onderdeel van haar missie. Novamedia\Postcode Loterijen is de 3e grootste private donor ter wereld, en de grootste private fondsenwerver ter wereld.

Over EEN Media:

EEN Media Group (EMG), is een van de grootste online media bedrijven van Nederland met volledige focus op de vrouwelijke doelgroep. EMG ontwikkelt met haar brede kennis van online media en gevarieerde netwerk diverse sterke digitale concepten en (branded) content.

Hoofdthema’s zijn beauty, health en lifestyle. Het complete portfolio aan titels en activiteiten is gericht op het vervullen van diverse digitale behoeftes van vrouwen, grotendeels gericht op vrouwen van 16-40 jaar.

EMG dochter Femmefab vertegenwoordigt ruim 80 op de vrouwelijke doelgroep gerichte platforms & blogs en werkt daarbij samen met vrijwel alle toonaangevende merken, mediabureaus en pr-bureaus/agencies.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht